Moeilijke zege voor Feyenoord

Feyenoord is het UEFA Cup-seizoen met een matige overwinning begonnen. De Rotterdammers boekten weliswaar winst, maar gemakkelijk ging het niet tegen FC Kärnten, nummer negen uit de Oostenrijkse competitie.

De ploeg van Bert van Marwijk begon het seizoen al dramatisch. In de competitie werd er al diverse keren puntverlies geleden, met als hoogtepunt de 1-3 thuisnederlaag van afgelopen zondag tegen PSV. In de UEFA Cup moest het dan maar gebeuren, voor de 'Cupfighters', zo zei menigeen.

In de tweede Europese competitie gaat het echter ook niet van een leien dakje. De ploeg begon armzalig aan het duel met de Oostenrijkse ploeg van rechtse Oostenrijkse politicus Joerg Haider. Kärnten hield tot aan de rust makkelijk stand tegen Feyenoord, dat totaal geen zelfvertrouwen vertoonde.

Bij Feyenoord grossierde get van de fouten. De beste kansen tot aan de theepauze waren er zelfs voor Kärnten. Voor rust kreeg Feyenoord slechts een aantal kansen. Onder andere Thomas Buffel, Dirk Kuyt en Kees van Wonderen kwamen echter niet tot scoren.

Na de pauze was het Kärnten dat zelf op voorsprong kwam. Maric kon uit een hoekschop, tussen twee Feyenoorders in, vrij binnenkoppen. Er moest iets veranderen. Dat vond ook het Feyenoord-legioen. Nadat eerder Robin van Persie al was ingebracht, moest Ono na de goal plaatsmaken voor een extra aanvaller: Lazovic.

Publiekslieveling Van Persie nam Feyenoord op sleeptouw. Uiteindelijk was hij de man achter de winst van de Rotterdammers. Uit een van de hoekschoppen van Rotterdammer Van Persie viel dan ook een goal. Het was Dirk Kuyt die de gelijkmaker inschoot. Een kwartier voor tijd was het Buffel die Feyenoord naar de winst schoot. Na een goeie aanval kon de Belg binnenschieten.