Kickers Charleroi blijft leider

Leider Kickers Charleroi heeft z'n vijfde opeenvolgende zege in de competitie beet. Op eigen veld versloegen de Henegouwers de Limburgse bezoekers uit Lommel met 4-2. Deze wedstrijd werd op woensdagavond gespeeld in plaats van op vrijdagavond. In een gelijkopgaande wedstrijd kon de thuisploeg pas in de tweede helft afstand nemen van MC Lommel. Aan de rust stond het 1-1. In de tweede periode liep de thuisploeg uit tot 3-1 maar Lommel wist terug te vechten en ook te scoren, 3-2. Uiteindelijk maakte Wilson Pires de 4-2 en zo stelde hij de vijfde opeenvolgende zege van Kickers Charleroi veilig. De 'tweede' ploeg van Charleroi, na de kampioen Action 21 Charleroi, behoudt hierdoor het maximum van de punten en kan van een geslaagde competitiestart spreken.
In een andere vooruitgeschoven wedstrijd van de vijfde speeldag hield Châtelet de bezoekers uit Hasselt in bedwang. De wedstrijd eindigde op een 7-7 gelijkspel.