Club: eerherstel en wie speelt?

Club: eerherstel en wie speelt?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge kan vanavond de slechte resultaten uit de Jupiler League van zich afspelen. Voor de tweede keer in evenveel weken gaat het vanavond op zoek naar een stunt tegen Europees kampioen AC Milan. Op de derde speeldag van de Champions League won Club met het kleinste verschil in Milaan. Inmiddels is er echter veel gebeurd en verkeert Club in een crisissfeer.

De Brugse spelers vinden het echter geen probleem om net nu tegen het grote AC Milan te mogen aantreden. Op deze manier kan men immers makkelijk de problemen van zich afspelen. Trainer Trond Sollied zal vandaag nog een keuze moeten maken wie hij in doel posteert. Dany Verlinden is nog twijfelachtig en Tomislav Butina heeft veel krediet verloren. Gisteren tijdens het bekende Shadow-game stond dan ook derde doelman Stijn Stijnen tussen de palen.

Timmy Simons gelooft in een nieuwe stunt: 'Een tweede stunt kan. Als iedereen agressief aan de match begint en 100% is zoals in San Siro, is eenzelfde scenario mogelijk. Het feit dat winnen vooral voor Milan een must is, kan in ons voordeel spelen. Mijn vorm is al beter geweest. Fysiek zullen me er weinig kloppen, maar er wordt nu meer van me verwacht terwijl ik nooit echt het verschil maakte.'

Club hoopt vanavond een punt te kunnen behalen om zo de kansen op de tweede ronde gaaf te houden. Het rekent vooral op de motivatie van de spelers die in de eigen competitie tegen de kleinere clubs wel eens lijkt te ontbreken. Clement en Englebert zouden naar alle waarschijnlijkheid speelklaar geraken. Met welke opstelling Club aan de aftrap komt is nog niet bekend. Sollied zou wel voor een ander systeem willen opteren.

Vermoedelijke opstelling: Verlinden (?) - De Cock, Simons, Rozehnal, Maertens, Van der Heyden - Clement (?), Ceh, Gvozdenovic, Verheyen - Mendoza
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties