Club onderuit in slotfase tegen Milan

Club onderuit in slotfase tegen Milan
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Maar stunt was dichtbij

Club Brugge verloor vanavond met het kleinste verschil tegen Milan, waardoor het naar de laatste plaats in de groep zakt. Club speelde een sterke wedstrijd en leek lange tijd het dichtst bij de overwinning, maar een laat doelpunt van Kaka zorgde ervoor dat Club Brugge met een derde opeenvolgende nederlaag achterblijft. Sollied gokte in de slotfase door een extra spits te brengen, maar het leverde niets op. Als Club nog naar de tweede ronde wil, zal het op de steun van Milan moeten rekenen. Bovendien zal het thuis tegen Ajax moeten winnen en mag het in Spanje niet verliezen.

Trond Sollied kon voor deze wedstrijd rekenen op de paraatheid van zowel Verlinden als Clement. Mendoza begon net zoals in Milaan diep in de spits en kreeg Gvozdenovic en Verheyen in steun vanop de flanken. Milaan deed geen beroep op de geblesseerden Kaladze en Inzaghi.

Club schoot meteen sterk uit de startblokken. Mendoza speelde Verheyen aan, maar het schot ging naast. Milan nam het initiatief over en zette Club vast op de eigen helft. Net als twee weken geleden kon de Europese kampioen weinig klaarkrijgen en Verlinden hoefde zich dan ook niet te onderscheiden. Club reageerde wanneer het kon, maar verder dan enkele pogingen van De Cock kwam het niet.

Op korte tijd verloor Milan dan twee belangrijke pionnen. Maldini blesseerde zich en Nesta keek tegen een tweede gele kaart aan. Milan met tien verder en coach Ancelotti offerde spits Tomasson op voor verdediger Simic. Club wou meteen profiteren van de man meer, maar Gvozdenovic en Verheyen vonden Dida op hun weg.

Club Brugge kreeg na de rust meteen het publiek met zich mee toen het ten aanval trok. Mendoza kopte een voorzet van Van der Heyden op de lat terwijl aan de overzijde Gattuso op Verlinden botste. De Brugse Peruviaan voelde zich steeds beter in zijn sas en Club zocht de overwinning. Sollied liet dat des te meer blijken toen hij Saeternes in de ploeg bracht voor Clement. Een scherpe counter bracht Stoica in stelling, maar Dida haalde de bal uit de benedenhoek. Beide ploegen geloofden in hun kansen in de slotfase en de ruimtes werden enorm. Milan profiteerde er het beste van toen Kaka met een schitterende uithaal raak trof en Club voor de derde keer op tien dagen met een diepe kater achter liet.

Club Brugge: Verlinden; De Cock, Maertens, Simons, Rozehnal, Van Der Heyden; Clement (79' Saeternes), Ceh (62' Stoica), Gvozdenovic, Verheyen; Mendoza

AC Milan: Dida; Cafu, Nesta, Maldini (35' Costacurta), Pancaro; Gattuso, Pirlo, Seedorf, Kaka (85' Ambrosini); Tomasson (40' Simic), Shevchenko

Gele kaarten: 29' Nesta, 31' Rozenahl, 37' Nesta, 42' Pancaro
Rode kaart: 37' Nesta (2x geel)

Scheidsrechter: H.Fandel (Dui)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties