KFC Merelbeke - Olsa Brakel 1-1

KFC Merelbeke  - Olsa Brakel 1-1

KFC Merelbeke -Olsa Brakel stond onder andere in het teken van het duel tussen de twee trainers, Peter De Vadder en Patrick De Wilde. De match was amper begonnen of Merelbeke keek al tegen een 0-1 achterstand aan. Aan de eerste paal mocht aan aanvaller van Olsa Brakel de bal ongehinderd binnen knikken, al in de tweede minuut. In het wedstrijdbeeld diende KFC Merelbeke echter zeker niet onder te doen voor Olsa Brakel, integendeel pakte KFCM geleidelijk aanhet heft in handen, maar dat leverde niet onmiddellijk resultaten op. Op de 25ste minuut kon Piens eens dreigen met een afstandschot dat echter gemakkelijk gepakt werd door de doelman van Olsa. In de 38ste minuut kon Van Bever doorgaan op rechts, hij zette de bal mooi voor doel maar daar was er niemand om af te werken. Ons steriel overwicht van de eerste helft werd dan toch nog beloond op slag van rust toen Frederik Vereecke de bal plots in de voeten gespeeld kreeg en koelbloedig afwerkte 1- 1 in de 45ste minuut. Zo kreeg KFC M waar het recht op had.

Op de 55ste minuut stuurde Vandenbussche Christophe Van Bever op rechts in de diepte, zijn schot werd echter afgeblokt door een verdediger. Op de 56ste minuut kon Kenny Engels, op voorzet van Vereecke naar doel koppen maar de keeper haalde de bal uit de winkelhaak. In de 59ste minuut kon Vereecke doorgaan op links en op doel schieten, maar de Olsa doelman haalde de bal uit de hoek. Op de 60ste minuut kregen we een gevaarlijke aanval van Olsa Brakel te zien, tot driemaal toe schoten ze op doel maar even zoveel maal bracht onze doelman, Wouter Verbanck, redding. Op de 65ste minuut kon Vereecke nogmaals aanleggen vanuit een scherpe hoek, maar de Olsa-doelman redde de bal door een hoekschop toe te staan. Op de 70ste minuut diende Wouter Verbanck een gevaarlijk schot te keren met de vuisten. Op de 84ste minuut was het geluk met Merelbeke toen een vrije trap van Olsa brakel op de dwarsligger spatte. Op de 86ste minuut kon Vereecke op links doorgaan en van uit een zeer scherpe hoek zag ook hij zijn schot sterven op de dwarsligger. In de 88ste minuut ging een schot van Vandenbussche net naast. Zo bleef het 1 - 1.