Winst voor Besiktas in Turkse topper

Besiktas won vandaag met 1-2 de topper uit bij Galatasaray. De rood-gelen kwamen nochthans in de negentiende minuut op voorsprong met een doelpunt van Orhan Ak. De bezoekers kregen maar liefst twee strafschoppen toegewezen, de Roemenen Daniel Pancu, net na de rust, en Adrian Ilie, net voor affluiten, wisten hun 11 meter feilloos om te zetten.

Besiktas behield door de overwinning de aansluiting met koploper Fenerbahçe. De ploeg van Pierre van Hooijdonk won eveneens, 4-2 tegen Sebatspor, en heeft met nog zes competitiewedstrijden te gaan nog altijd een voorsprong van zes punten.

Galatasaray, bezig aan haar slechtste seizoen sinds jaren, mag beginnen vrezen voor Europees voetbal. De ploeg staat nu zesde op tien punten van een Europeese plaats en maar liefst 25 op de eens zo vanzelfsprekende eerste plaats.