Sef en Hugo onder vuur

Sef en Hugo onder vuur
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Analyse 28ste speeldag

De Ivorianen van Beveren hielden hun woord niet. Ondanks orkestmeesterKompany klonk het fluitconcert in het Astridpark opnieuw ontzettend vals.En in Genk klinkt niet langer de vraag of ze hun coach op straat zullenzetten maar wel wanneer Vergoossen mag opkrassen. Een terugblik op de 28stespeeldag.

Ze gingen Club Brugge een handje helpen hadden ze beloofd, de Ivorianen vanBeveren. Ze zouden Standard kloppen zodat blauwzwart steviger op de tweedeplaats zou staan, daardoor Champions League voetbal kan spelen en dan magBeveren verliezen in de bekerfinale, Europees voetbal is dan toch zeker.Maar Standard had dat zo niet begrepen. De ploeg van D'Onofrio won vrijgemakkelijk van Beveren met 0-2. Helleputte zag opnieuw één van z'n zwartejongens tegen een rode kaart aanlopen.

Club Brugge klopte Lokeren en tot de 2-0 was er niemand die dievoorsprong kon aanvechten. Tot Victor voor de nodige spanning zorgde enzijn eigen doelman verschalkte. Daardoor geloofden de Waaslanders er opnieuw in,gelukkig voor Club pakte Butina net als in de bekerwedstrijd tegenMoeskroen uit met enkele cruciale reddingen.

Anderlecht-Moeskroen werd een kleurloze wedstrijd met dan ook eenkleurloze einduitslag: 0-0. De spelers van Anderlecht speelden weer matig totslecht, alleen Vincent Kompany voetbalde op niveau. Niet alleen Hugo Brooshad het gedaan, ook Zewlakow kreeg een fluittirade over zich heen. ZelfsAruna werd even uitgefloten. Hopelijk kan paarswit op de dag dat het detitel pakt toch nog iets tonen aan zijn publiek.

Racing Genk is er nog slechter aan toe. Sef Vergoossen ligt onder deguillotine. Het is wachten tot het bestuur het mes laat vallen. Namen alsLeekens en het duo Denier-Van Geneugden doen de ronde in het Fenixstadion.

Genk verloor op Antwerp, dat zich met de zege kan vastklampen aan delaatste strohalm. Pivaljevic was dé man bij de Great Old. OokHeusden-Zolder deed een uitstekende zaak met het oog op het behoud. DeLimburgers wisten een 0-1 achterstand tegen Charleroi in de tweede helftom te buigen in een zege, met dank aan De Camargo.

Bergen won uit bij St-Truiden, Westerlo won zonder problemen van GerminalBeerschot en La Louvière klopte Cercle Brugge, dat zich mag opmaken vooreen potje degradatievoetbal tegen Antwerp volgende week. AA Gent en Liersehielden elkaar tenslotte in evenwicht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties