Zware rellen in St. Niklaas na finale

Zware rellen in St. Niklaas na finale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In en rond het Puyenbekestadion in St. Niklaas hebben zich donderdagavond zware rellen voor gedaan tussen Turnhout en Kortrijk. Die ploegen speelden de finale van de eindronde in 3e klasse. Omdat beide clubs een stevige reputatie hebben met hun sups was er een verhoogd risico op rellen.

De ordemacht van 80 agenten kon echter niet verhinderen dat op het einde van de wedstrijd teleurgestelde Turnhoutsups een charge uitvoerden op het blok van Kortrijk. In het tumult raakte 10 supporters lichtgewond. Twee agenten moesten naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Een commissaris had een zware hoofdwonde opgelopen nadat hij een steen tegen het hoofd had gekregen en een tweede agent liep een armbreuk op. Ook heel wat straatmeubilair, enkele geparkeerde auto's en politie wagens werden beschadigd.

Pas na 3 kwartier onderhandelen kreeg de politie de circa 1800 Turnhoutsups terug op de bussen huiswaarts. 6 voetbalhooligans werden administratief aangehouden. Aan de hand van beeldmateriaal in het stadion zullen later wellicht nog een aantal pv's volgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties