Griekenland verrast tegen Portugal

Griekenland heeft de openingswedstrijd van het EK verrassend van thuisland en één der favorieten Portugal gewonnen.

De Grieken begonnen onverwacht aanvallend en dat loonde: Karagounis knalde de bal voorbij een grabbelende Ricardo. Portugal wou wel, maar kon niet. Het waren de Grieken daarentegen die nog enkele malen verrassend gevaarlijk voor doel waren. De rust werd bereikt met een 0-1 score.

In de tweede helft koos Portugal voor het offensief en Ronaldo van Man.Utd kwam in het team. Maar diezelfde Ronaldo veroorzaakte al na zes minuten in de tweede periode een strafschop. Basinas knalde de bal mooi in de bovenhoek. De Portugezen trokken naar voor, maar een sublieme organisatie hield Griekenland recht. Pas drie minuten in de toegevoegde tijd lukte Ronaldo met een kopbal de aansluitingstreffer, maar veel te laat.

Een geweldige stunt voor Otto Rehagel en Griekenland. Al bij al een verdiende zege.