Portugal arresteert Arabieren in Porto

Portugal arresteert Arabieren in Porto
Foto: © SC

De Portugese politie heeft vrijdag in de stad Porto, waar zaterdag de aftrap begint voor het Europese kampioenschap voetbal, zeker vijftien Arabieren gearresteerd. Dat heeft een politiewoordvoerder in Lissabon gezegd.

De arrestaties ,,houden verband met iets internationaals, maar ik weet niet wat’’, aldus de zegsman. Volgens radiozender TSF zouden er aanwijzingen zijn dat de gearresteerden banden hebben met terroristische cellen. TSF voegde er echter aan toe te verwachten dat de arrestanten spoedig vrij komen, omdat er ,,geen bewijs is dat ze een terroristische actie in Portugal voorbereidden’’.

De Nederlandse veiligheidsdienst AIVD is betrokken geweest bij de actie. Volgens een woordvoerder van de AIVD zaterdag heeft zijn organisatie informatie uitgewisseld op basis waarvan een uit Nederland afkomstige jongeman werd gearresteerd.

De AIVD houdt in Nederland 150 tot tweehonderd mensen in de gaten die zij relateert aan terrorisme. De opsporing van terroristische elementen in Nederland is een van de speerpunten van de AIVD.

Valse documenten

Volgens de Portugese tv-zender SIC worden vier van de arrestanten aangeklaagd wegens het in bezit hebben van valse documenten en wordt de rest het land uitgezet.

In Porto begint zaterdag de openingswedstrijd van het EK tussen Griekenland en Portugal. De politie heeft rond het Dragao-stadion scherpe veiligheidsmaatregelen genomen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties