Wolfsburg zelf kopje onder

Bochum en Leverkusen speelden 2-2 gelijk, in een spannend duel kwam de thuisploeg telkens op voorsprong doch het mocht niet baten, de gasten kwamen terug.
Lokvenc opende de score in de 29e minuut na voorzet Preuss,  in de tweede helft maakte Berbatov met een kopbal gelijk.
Bochum was niet van de kook en Preuss na voorzet Berbatov zorgde opnieuw voor de voorsprong.
In de 87e minuut kon Voroning dan nog scoren en zo kwamen de gasten weg met één punt, een logische uitslag.

Het team van Eric Gerets heeft niet lang kunnen profiteren van de overwinning vorige week in Dortmund.
Ze kregen nu zelf het deksel op de neus, Freiburg speelde zeer defensief en hun eerste schot op doel viel in de 50e! minuut te noteren, maar zoals dikwijls slaagden ze er nog in om in de 87e minuut door Dorn te scoren en zo onverdiend met de punten naar het Zwarte Woud te trekken.

Zo staat er na twee speeldagen nog slechts één ploeg met zes punten, namelijk kampioen Werder Bremen.

Hannover tegen Bielefeld wordt eerst op 15 September gespeeld omdat het stadion van de thuisploeg nog niet volledig klaar was.