Frankrijk speelt gelijk

Frankrijk heeft gisterenavond 1-1 gelijkgespeeld tegen Bosnië-Herzegovina.

In het Stade de la Route de Lorient begon Frankrijk goed aan de partij en al na zes minuten kon Peguy Luyindula met zijn eerste doelpunt voor de nationale elf Frankrijk op voorsprong brengen. Op corner van Jerome Rothen ontstond er een misverstand tussen de Bosnische doelman Hasagic en zijn verdediger Grujic waarvan de aanvaller van Marseille gebruik kon maken. Hij trapte de bal in doel. Frankrijk beheerste de partij en na 17 minuten volgde een strafschop voor de Fransen na handspel van Papac. Thierry Henry trapte de bal mooi over de grond naar de linkerhoek, maar ook doelman Hasagic dook die kant op, dus geen 2-0 voor les Blues
In de 37ste minuut konden de Bosniërs tegenscoren via Ivica Grlic die vrij aan de tweede paal de bal kon binnentrappen. Frankrijk was de betere ploeg in de eerste helft, maar Bosnië nam net het laatste kwartier het heft in handen.

De tweede helft was een pak minder interessant, weinig kansen, slecht voetbal en Frankrijk kon niet meer overtuigen. Werk voor trainer Domenech dus die voor 4 september een elftal moet samenstellen dat kan winnen van Israël voor de eerste kwalificatiematch voor het WK 2006 in Duitsland.

Frappant: Net na het Bosnische doelpunt begon het Stade de la Route de Lorient Zizou te scanderen. Zidane, die niet meer voor het Franse elftal uitkomt, wordt nog steeds op handen gedragen.