Sollied op een tijdbom

Wim Pauwels
| 0 reacties
Sollied op een tijdbom
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Sollied op een tijdbom

Wat zit er scheef tussen sportieve baas Marc Degryse en trainer Trond Sollied bij Club Brugge?  Dat is de vraag die Het Nieuwsblad zich vandaag hardop stelt.  Er heerst al een eindje serieuze onvrede bij voorzitter Michel D'Hooghe en sportleider Degryse over de soms bizarre levenswandel van de nukkige Noor.

Een druppel op een hete plaat was het Donetsk-incident.  Sollied was een avondje gaan stappen, de dag vóór de match en was de dag zelf 20 minuten te laat voor de tactische training.  De spelers zaten op dat moment alleen naar wedstrijdbeelden van Donetsk te kijken.

Maar het boterde al langer niet tussen Degryse en Sollied.  Degryse verwijt de Noor vooral het altijd koppig en halsstarrig vasthouden aan zijn spelwijze, zonder ooit eens wat meer zekerheid in te bouwen voor cruciale wedstrijden.  "Het is een rare vent," reageert een Brugge-speler.

"Ik ben de baas, ik stel het programma op," zegt Sollied over zijn tactische keuzes.  Toch lijkt het er steeds meer op dat Sollied niet langer numero uno is bij Brugge.  Enkele dagen terug besliste sportleider Marc Degryse op zijn eentje om de Noorse spits - en lievelingetje van de trainer - Bengt Saeternes te transfereren naar Brann Bergen.  Hij bracht Sollied op de hoogte van de transfer met een voice-mail.

Hoe lang houdt het bestuur het gekibbel intern?  En wanneer valt de laatste druppel?  Trond Sollied moet zich bewijzen met resultaten.  Marc Degryse wordt stilaan Keizer Marc.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties