Rapid stunt in Kazan

In Rusland heeft Rapid Wenen voor een klein wonder gezorgd. De Oostenrijkse ploeg won op het veld van Rubin Kazan met 0-3. Thuis verloor Rapid twee weken geleden met 0-2.

Rubin Kazan – Rapid Wenen was trouwens een Belgisch gekleurd duel. Zowel bij Rubin als bij Rapid kwamen immers Belgen in actie. Bij Rapid startte Axel Lawaree in de basis. Aan de andere kant mocht Cédric Roussel na 55 minuten invallen voor Ebou Sillah, vroeger nog actief bij Club Brugge. Bovendien was ook de scheidsrechter van Belgische afkomst. Serge Gumienny mocht de ‘topper’ van deze speeldag immers op gang fluiten.

Het zal u niet verbazen dat Rapid Wenen erg aanvallend aan de wedstrijd begon. De Oostenrijkers hadden immers een 0-2 achterstand op te halen. Keeper Jürgen Macho moest in het begin van de wedstrijd even ingrijpen bij een counter van Rubin, maar al gauw nam Rapid het heft in handen. Na achtien minuten kwam men dan ook op voorsprong via Hofmann. De Oostnerijkers begonnen er in te geloven en kwamen na het half uur zelfs 0-2 voor. Kincl was de gelukkige doelpuntenmaker.

Na de rust ging Rubin meer aanvallen, maar de Russen liepen werden afgeremd door een derde goal van Rapid. Opnieuw was Hofmann bij de pinken om te scoren. Rubin moest dan al twee keer scoren, iets wat niet meer lukte. Calisto uitte zelfs nog zijn frustraties en kreeg daarvoor rood. Rapid mag dus naar de eerste ronde, Rubin mag in Rusland blijven.