Trapt UEFA CSKA uit Champions League?

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Trapt UEFA CSKA uit Champions League?
Foto: © SC

Wordt CSKA Moskou verbannen uit de Champions League? Volgens de UEFA zit die kans er dik in. De Europese voetbalbond stelde immers een onderzoek naar de verbanden tussen CSKA Moskou en Chelsea in.
 
Beide clubs zijn immers gedeeltelijk in handen van Roman Abramovich. Bij Chelsea is de steenrijke Rus al langer gekend, maar nu blijkt hij ook serieuze belangen te hebben bij CSKA Moskou. Abramovich is namelijk een belangrijke aandeelhouder van de oliemaatschappij Sibneft en laat dat bedrijf nu net een bedrag van 45 miljoen euro in de Russische club gepompt hebben. Het driejarig sponsorcontract zou een soort van dekmantel voor Abramovich zijn.
 
De UEFA onderzoekt daarom nu naar de verbanden tussen Chelsea en CSKA Moskou, die vandaag tegen elkaar werden uitgeloot in de Champions League. Het reglement van de UEFA staat namelijk niet toe dat twee clubs die in het bezit zijn van één persoon deelnemen aan hetzelfde toernooi.
 
“We kijken naar de deelnemende clubs om zeker te zijn dat één persoon niet twee of meer clubs bezit”, zei UEFA-afgevaardigde William Gaillard. “Als de uitkomst is dat Abramovich een meerderheidsbelang heeft in Chelsea en CSKA kan maar een van de twee clubs meedoen. In dat geval zou hij moeten beslissen welk team kan deelnemen aan de Champions League.”
 
“Als een individu een belang van meer dan 51 procent heeft in twee clubs zijn onze regels heel duidelijk. Ze kunnen niet allebei meedoen”, voegde hij er nog aan toe.

En laten we eerlijk zijn: moest het zo ver komen, dan weet iedereen toch voor welke club Abramovich zal kiezen?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties