Analyse Nieuwkomers verbazen, titelkandidaat struikelt

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Nieuwkomers verbazen, titelkandidaat struikelt
Foto: © SC

Op de openingsdag in Vierde A was het uitkijken naar het debuut van Sp. Ursel,  Lebeke-Aalst, Diksmuide en Peruwelz. Dit kwartet deed het achteraf bekeken niet zo onaardig want slechts het Oost-Vlaamse duo Ursel - Lebeke-Aalst konden geen punten sprokkelen. De Urselse Spartanen van trainer Piet Lippens werden trouwens op Eernegem brutaal met de realiteit geconfronteerd. De bezoekers konden nauwelijks een fatsoenlijke kans in mekaar knutselen. Eernegem strafte dit genadeloos en optimaal af met een half dozijn doelpunten. Steve Despodt was met twee treffers de blikvanger.

In de enige Henegouwse derby tussen nieuwkomer Peruwelz en US Centre slaagde de thuisploeg erin de volle buit te pakken. Een eerste driepunter die een goede uitvalbasis betekent in deze prille aanvangsfase.

Diksmuide, bleek niet onder de indruk van Winkel want wat de bezoekers ook ondernamen de thuisploeg gaf geen krimp. In dit West-Vlaamse derby waren Verelst en doelman Wolters de blikvangers. Andy Verelst was hierbij de antiheld want in de eerste helft viseerde hij de lat terwijl hij op het uur zijn listige lob van de lijn zag geveegd. Thuisdoelman Nico Wolters hield nadien de nul op het bord met twee knappe tussenkomsten.

De gedoodverfde titelkandidaten RC Doornik en SV Oudenaarde kwamen ieder op een andere manier in aanraking met gedreven tegenstanders. RC Doornik kwam aanvankelijk bij Wielsbeke goed weg, nadien domineerden ze wedstrijd alhoewel thuisdoelman Renzy Tielens heel lang onklopbaar bleef. Jammer was het dan wel dat het bezoekende winnende doelpunt er kwam nadat een duwfout op Makroun Belkadhi niet werd bestraft en uiteindelijk in de slotfase doelman Tielens geen verhaal had tegen de knaller van Derycke.

SV Oudenaarde kon, net als vorig seizoen, geen driepunter binnenrijven bij Zottegem. Het enige doelpunt via Verdeyen na amper anderhalve minuut konden bezoekers nooit goed maken. De bezoekende trainer Angelo Nijskens trachtte een koerswijziging aan te brengen door na rust meer offensieve krachten in te brengen. Mede omdat de Oudenaardse spitsen nauwelijks bereikbaar waren kon een goed georganiseerd Zottegem de eerste driepunter inpalmen.

Neofiet Lebeke-Aalst bleef lange tijd de evenknie van Gistel. Beide ploegen zorgden vaak voor dreiging maar het was enkel Notredame die kon scoren halfweg tweede helft. Wat Van Den Borre en maats ook probeerden bezoekende doelman Decaesstecker bleef onwrikbaar pal overeind.

Eendracht Aalter deelde met een blitzstart, in vijf minuten twee doelpunten via Dhakouani en Varache, bezoeker Lauwe een moker toe waarvan de bezoekers zich nooit herstelden. Na de hervatting konden de West-Vlamingen de aansluiting bewerkstelligen al verkeek de ingevallen Cools voor de thuisploeg in de slotfase de kans om zorgeloos  te finishen.

Het Oost-vlaamse derby tussen SK Lovendegem en Gent-Zeehaven werd vrij vlot gewonnen door de Gentse Ratten. Tijdens de eerste helft kon de thuisploeg enigszins de schijn ophouden ondanks De Sloover had geopend voor de bezoekers. De Gentse verdubbeling via Frechier was de voorbode van de Lovendegemse ondergang. Na de hervatting domineerde Zeehaven alhoewel thuisdoelman Jurgen Defevre alert bleef reageren. Het was slechts na een elfmeter dat deze zich een derde keer moest gewonnen geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties