Ook Lazio mee op kop

Ronny anthonis
| 0 reacties
Ook Lazio mee op kop
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De laatste wedstrijd van de eerste Serie A-speeldag werd gisterenavond laat afgewerkt. Samporia gaf daarin partij aan Lazio Roma. 

De thuisploeg was het meest gevaarlijk in de beginfase, toch konden ze Lazio niet overtuigen. De beste kans van Lazio was een scherpe voorzet van Inzaghi die net niet kon worden binnengetikt door Cesar. Uitstel maar geen afstel, het sleutelmoment kwam in de 27ste minuut, Sampdoria doelman Antonioli haalde Inzaghi neer, rood en strafshop. Deze strafschop werd feilloos omgezet door Paulo Di Canio. Daarop brak een klein relletje uit, Di Canio vierde het doelpunt te uitbundig en dat was zeer tegen de zin van enkele Sampdorianen. Maar dat is nog niet alles, ook teammaat Simone Inzaghi, die de fout uitlokte en de penalty ook zelf wou nemen, weigerde mee te vieren.

Aan de uitslag veranderde niets meer, Lazio kreeg nog enkele kleine kansen maar Sampdoria was niet onder de indruk en probeerde terug te vechten. Sampdoria kreeg nog de beste kansen maar deze werden stuk voor stuk de nek omgewrongen, zo stortte Bazzani gewoon neer wegens krampen nadat hij op weg was naar doel.

Lazio won dus van Sampdoria met 0-1 en voegde zich daarmee naast onder meer Juventus en As Roma op de eerste plaats. De drie leiders lopen meteen al twee punten uit op Ac en Inter Milan, zij konden beide maar gelijkspelen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties