Voorbeschouwing CL Groep A

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Voorbeschouwing CL Groep A
Foto: © SC

Nadat je al de voorbeschouwingen van Groepen E tot H kon lezen, geven we jullie nu meer informatie over de eerste vier groepen. Here we go!

Groep A is misschien wel de meest evenwichtige groep van allemaal. AS Monaco, Olympiakos Piraeus, Deportivo La Coruña en Liverpool strijden in deze groep om twee dure plaatsjes.
 
Olympiakos heeft er een ongelukkig seizoen opzitten. De club uit Piraeus, een havenstadje vlak naast Athene, greep voor het eerst sinds zeven jaar naast de titel en vloog er in de Champions League al na één ronde uit. Bovendien kreeg men van een veredeld B-elftal van Juventus een zware 7-0 rond de oren. Het clubbestuur haalde daarom enkele nieuwe spelers binnen. De meest bekende daarvan is ongetwijfeld Rivaldo, die na een mislukt avontuur bij AC Milan en bij enkele Braziliaanse clubs opnieuw zijn kans krijgt. Daarnaast trok men ook EK-held Nikopolidis aan. Tenslotte kwamen ook Ivan Rezic, Gabriel Shurrer en Yannis Okkas de club versterken. Karembeu en Choutos verlieten de club. Het wordt afwachten wat Olympiakos er van afbrengt. Op papier zijn de Grieken het kleine broertje van de groep, maar ze hebben zeker kansen op kwalificatie. Veel zal afhangen wat Rivaldo en zijn spitsbroertje Giovanni kunnen brengen.
 
Liverpool FC is er opnieuw bij. Liverpool kwalificeerde zich vorig seizoen in extremis voor de Champions League, maar ondertussen liet men wel superster Michael Owen vertrekken. Gelukkig kon men Steven Gerrard wel nog in Engeland houden. Met Djibril Cissé lijkt men een meer dan waardige vervanger voor Owen in huis te hebben. Ook Xabi Alonso, Luis García, Josemi en Antonio Núñez kwamen naar Anfield. Zij worden vergezeld door coach Rafael Benítez, die vorig seizoen nog de UEFA-Beker en de Spaanse titel won met Valencia. Naast Owen vertrokken nog twee andere namen: zowel Emile Heskey als Danny Murphy kozen het ruime sop. Normaal gezien zou Liverpool zich moeten kwalificeren, al zal het zeker niet makkelijk zijn. Een uitschakeling zou zeer pijnlijk zijn, te meer omdat men twee jaar geleden de poules ook al niet overleefde.
 
AS Monaco kende vorig seizoen een schitterende Champions League – campagne. De Prinsen moesten zich pas in de finale in Gelsenkirchen overgeven. Tegen Porto werd toen met 3-0 verloren. Het wordt nu afwachten of Monaco kan bevestigen. Met Jérôme Rothen, Ludovic Giuly en Dado Prso liet men immers drie oerbelangrijke spelers vertrekken. Bovendien is ook Fernando Morientes er niet meer bij, want de goaltjesgetter keerde terug naar Real Madrid. Gelukkig kon men bij die andere Spaanse club, Barcelona, een andere spits weghalen: Javier Saviola zal het komende seizoen de rood-witte rangen vervoegen. Daarnaast trok men ook Mohemad Kallon en Ernesto Javier Chevanton aan. Die laatste is echter nog minstens twee maanden geblesseerd. Edouard Cissé, Hugo Ibarra, Sébastien Carole, Eric Cubilier en José Pierre-Fanfan zijn er ook niet meer bij.
 
En dan is er nog Deportivo La Coruña, de favoriet voor de groepswinst. De Spanjaarden eindigden vorig seizoen derde in hun competitie. Bovendien bereikte men ook de halve finales van de Champions League. Afgelopen zomer bleef het opvallend rustig in La Coruña: enkel Naybett, Djorovic en Djalminha vertrokken. Voor de rest bleef de kern intact. Depor heeft trouwens nog wat recht te zetten in deze groep: vorig seizoen verloor men in Monaco met maar liefst 8-3.
 
Deportivo start vandaag haar Champions League – campagne tegen Olympiakos. Bij de Spanjaarden zijn Aldo Duscher, Victor Sanchez en Mauro Silva afwezig. Dat opent perspectieven voor de 19-jarige Carlos Pita, die wellicht in de basis start. Ook Scaloni behoort tot de mogelijkheden. In 2001 stonden beide teams in Raizor al tegen over elkaar. Toen had Depor een goal in blessuretijd nodig om nog op 2-2 te komen.

Liverpool ontvangt op hetzelfde moment AS Monaco. De Monegasken zullen het in hun eerste wedstrijd moeten doen zonder de geschorste Javier Saviola, die ooit nog in de belangstelling stond van Liverpool. AS Monaco en Liverpool speelden nooit eerder tegen elkaar. Vorig seizoen werd Liverpool in de UEFA-Beker uitgeschakeld door Olympique de Marseille, een andere Franse ploeg. Bij Liverpool zijn Alonso, Kirkland en Antonio Nunez twijfelachtig of afwezig.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties