Voorbeschouwing CL Groep B

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Voorbeschouwing CL Groep B
Foto: © SC

Nadat je al de voorbeschouwingen van Groepen E tot H kon lezen, geven we jullie nu meer informatie over de eerste vier groepen. Here we go!

Groep B belooft een erg spannende en mooie poule te worden. Met Real Madrid, AS Roma, Bayer Leverkusen en Dynamo Kiev bevat de groep immers vier stevige ploegen. Benieuwd wat het wordt...
 
Dynamo Kiev is er uiteraard opnieuw bij. De Oekraïners wonnen hun eigen competitie ten koste van Shaktar Donetsk en klopten in de voorrondes Trabzonspor. Thuis verloor men dan wel met 1-2, maar in Turkije ging men winnen met 0-2. Kiev kende geen goede competitiestart, ondanks twee mooie aankopen. Men haalde immers twee nieuwe Brazilianen binnen: Kleber en Rodolfo. Bovendien verlengde de razendsnelle Verpakovskis zijn contract met vijf jaar. Holovko en Kehatskevich kozen ondertussen wel voor een avontuurtje in China. Kiev is thuis ijzersterk, maar uit is het heel wat minder. Sinds 1999/2000 kon men nog geen enkele keer buitenshuis winnen.
 
Bayer Leverkusen is er na een jaar afwezigheid opnieuw bij. Twee jaar geleden speelde Bayer nog de finale van de Champions League tegen Real Madrid, maar sindsdien ging de club door de hel. In 2003 kon men zich slechts in extremis van het behoud in de Duitse Bundesliga verzekeren. Vorig jaar stond Leverkusen er weer, met een knappe derde plaats als gevolg. Die derde plaats werd pas op de laatste speeldag veroverd, toen men rechtreekse concurrent Vfb Stuttgart klopte. Ondertussen verloor men wel al enkele spelers: zowel Lucio, Bastürk als Neuville verlieten de club. In hun plaats trok men Roque Junior en Paul Freier aan. Voorts behield Leverkusen vaste namen als Nowotny, Placente, Schneider, Franca, Berbatov en Krzynowek.
 
Er gaat geen jaar voorbij, of Real Madrid droomt van de beker met de grote oren. Ook dit jaar is dat weer het geval. En met recht en rede, want op papier kan wellicht enkel Arsenal tippen aan de kunstjes van de Koninklijke. Maar of het er dit jaar zal uitkomen? Het wordt afwachten. In ieder geval versterkte Real zich gevoelig. Niet alleen verloren zoon Fernando Morientes keerde terug, ook Walter Samuel, Jonathan Woodgate en Michael Owen kwamen de club versterken. Daarenboven nam men ook een nieuwe coach: de heer José Camacho. En laten we vooral David Beckham, Luis Figo, Ronaldo, Zinedine Zidane, Raul, Roberto Carlos, Iker Casillas en nog zovelen anderen niet vergeten. Real is er klaar voor.
 
En dan is er nog AS Roma. De Romeinen stonden vorig seizoen een tijdje aan kop van de Serie A, maar uiteindelijk toonde AC Milan zich toch de betere. Ondertussen heeft trainer Fabio Capello de club verlaten en heeft Rudi Völler zijn plaatsje ingenomen. Zonder opschudding gebeurde dat niet, want ondertussen had ook Cesare Prandelli even plaatsgenomen op de trainersbank. Hij trok zich echter terug wegens familiale redenen. Qua spelers moest Roma flink inleveren: zowel Walter Samuel (naar groepsgenoot Real!), Zebina als Emerson verlieten de club. Ook John Carew en Francisco Lima wensten niet langer te blijven. Ze werden vervangen door Simone Perrotta, Mido, Phillipe Mexes en Matteo Ferrari. Daarnaast heeft Roma natuurlijk nog altijd mannen als Francesco Totti, Antonio Cassano, Vincenzo Montella, Olivier Dacourt, Vincent Candela,...
 
De poule wordt afgetrapt met een kraker tussen Bayer Leverkusen en Real Madrid. Twee jaar geleden was dat de finale van het kampioenenbal. Real Madrid won toen dankzij een prachtige volley van Zidane en een uitstekende Casillas. Het wordt afwachten of Leverkusen vanavond even veel zal kunnen inbrengen als toen. Nowotny is er in ieder geval niet bij. Ook Clemens Fritz, out met een beenbreuk, speelt niet mee. Real mist dan weer Jonathan Woodgate.
 
Dynamo Kiev bekampt op datzelfde moment thuisploeg AS Roma. Rudi Völler ontmoet met Verpakovskis een oude bekende. De Letse spits bezorgde Duitsland (waar Völler toen bondsoach was) op het EK veel problemen. Nieuwkomer Mido is afwezig bij Roma.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties