Nederland lanceert Europese play-offs

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Nederland lanceert Europese play-offs
Foto: © SC

Vannacht kon u op voetbalkrant lezen dat de Nederlanders er aan dachten om in hun competitie een play-offsysteem voor de Europese stekjes in te voeren. Welnu, sinds vanmorgen is dat idee ook ook officiëel.

De ECV, vergelijkbaar met onze Profliga, besliste gisterenavond dat er vanaf volgend seizoen play-offs gespeeld zullen worden om de Europese plaatsjes te verdelen. De nummers 2 tot 5 van de reguliere competitie zullen dan strijden om één Champions League - ticket en twee tickets voor de UEFA-Beker. De landskampioen ontsnapt, want die mag logischerwijze meteen naar het kampioenenbal.

De play-offs zullen verlopen volgens het bekersysteem. De vier ploegen spelen in twee halve finales tegen elkaar (heen en terug). De winnaars mogen in de finale strijden om het Champions League ticket (de verliezer heeft daar zowiezo UEFA-Beker), terwijl de twee verliezers in de kleine finale vechten om een UEFA-Bekerticket.

Ondertussen strijden ook de nummers zes tot en met negen in een identiek systeem. De winnaar van die play-offs mag dan spelen tegen de verliezer van de kleine finale om het derde en laatste UEFA-Bekerticket.

De ECV voert deze play-offs in om meer spanning te creëren. Het kan dus best zijn dat je tweede eindigt in de reguliere competitie, maar alsnog geen Europees voetbal krijgt. Het grote voordeel is het feit dat de clubs meer inkomsten zullen genereren, want op zulke spannende duels komen er ongetwijfeld veel mensen af. Het nadeel is dan weer dat de kalender nog voller wordt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties