Belg debuteert straks bij Manchester

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Belg debuteert straks bij Manchester
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Velen kennen hem wellicht niet, maar Floribert Ngalula is wellicht de Belg die bij de grootste club speelt. De broer van Anderlecht's Junior is immers actief bij Manchester United. Op 26 oktober maakt de 17-jarige wellicht zijn debuut.

Ngalula mag op 26 oktober voor het eerst meedoen bij de grote jongens. Dan krijgt hij zijn kans tegen Crewe Alexandra, waartegen Man U speelt in het kader van de League Cup. In dat toernooi krijgen jonge talenten wel vaker een kans om zich te bewijzen.

"Onvoorstelbaar", vertelt Ngalula zelf, "ik ben helemaal in de wolken. Al komt het ook niet als een volslagen verrassing. Het gaat goed met me. Sinds het begin van het seizoen speel ik vast bij de reserven. Ferguson en Carlos Queiroz (assistent en vorig seizoen hoofdcoach van Real Madrid, red.) praten de jongste weken heel veel met mij. Ferguson volgt bijna alle jeugdwedstrijden en overlegt vaak met de trainers van de invallers. Blijf hard werken en heb vertrouwen in jezelf, houdt hij me steeds voor. Dan sta je trillen op je benen, hoor. Ferguson is hier God."

Twee jaar geleden stapte Ngalula, die op dezelfde positie speelt als zijn broer (defensieve middenvelder), over van Anderlecht naar Manchester United. Daar heeft hij nog geen moment spijt van gehad: "Manchester is een ploeg waar jonge talenten een échte kans krijgen. Kijk maar eens wie er de jongste tien jaar allemaal doorgebroken is. Over twee jaar wil ik klaar zijn voor de Engelse eerste klasse."

Ook over zijn collega's is hij enorm positief: "Ruud Van Nitstelrooy leert me regelmatig een woordje Nederlands. En Wayne Rooney is natuurlijk een fenomeen. Het lijkt wel alsof-ie 26 jaar is, maar hij is nog maar 18. Wat een uitstraling!"

Over twee weken maakt Ngalula dus zijn debuut. We houden u op de hoogte!


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties