Valencia en Zaragoza liggen al uit Copa

Valencia en Zaragoza liggen al uit Copa
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het regende vandaag verrassingen in de Spaanse Copa del Rey. Zo werden met Valencia en Real Zaragoza de Spaans kampioen én bekerwinnaar uitgeschakeld door onbekende ploegjes.

Landskampioen Valencia werd uitgeschakeld door tweedeklasser Lleida. Valencia, dat al weken niet meer kan winnen, kreeg een kwartier voor het einde een tegentreffer van Crusat te slikken en kwam dat niet meer te boven. De druk op coach Claudio Ranieri neemt toe met de dag. Over enkele weken moet Valencia in het kader van de Champions League naar Anderlecht.

Ook Real Zaragoza, tegenstander van Club Brugge in de UEFA-Beker, mag haar boeken sluiten. De titelverdediger verloor op bezoek bij Nástic, ook al een tweedeklasser. Pinilla en Fernando brachten de thuisploeg 2-0 voor. Pas diep in blessuretijd kon Zaragoza de eer redden via Zapater.

Espanyol kende evenzeer geen geluk. De tweede ploeg van Barcelona verloor na het nemen van penalty's. Erwin Lemmens mocht nog eens in de basis starten bij Espanyol, maar ook hij kon niet verhinderen dat tweedeklasser Terrassa 1-0 voorkwam via Jesús Muñoz. Posse scoorde een kwartier voor het einde nog tegen, maar na het nemen van penalties moesten Lemmens en co zich toch gewonnen geven.

De andere eersteklassers deden het beter. Zo won Racing Santander na verlengingen met 2-3 op het veld van Amurrio. Levante had na een 0-0 bij Badalona penalty's nodig om door te gaan, terwijl Atlético Madrid Ourense makkelijk met 0-3 opzij zette. Ook Real Sociedad had geen problemen met Burgos (1-3). Athletic Bilbao haalde het dan weer van Segoviana (0-1). Malaga stuurde Don Benito met 0-2 naar huis.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties