Voorbeschouwing speeldag 12 in tweede klasse

Ruben Vandekerckhove
| 0 reacties
Voorbeschouwing speeldag 12 in tweede klasse
Foto: © SC

We zijn alweer toe aan de twaalfde speeldag in de tweede voetbalklasse, echte toppers zijn er niet bij maar het is wel uitkijken naar enkele leuke affiches....

Antwerp krijgt op de eigen Bosuil Patro Maasmechelen over de vloer. De oudste club van het land lijkt de laatste weken weer goed op dreef te zijn en gezien de titelambities mag men enkel tevreden zijn met een overwinning. Antwerp ging vorige week nog met 1-2 winnen op het veld van Eendracht Aalst maar de score had veel hoger kunnen oplopen. Patro Maasmechelen ging knap met 3-4 winnen op Dessel en lijkt dus klaar voor de moeilijke trip naar Antwerpen....

Zulte-Waregem mag in eigen huis aan de slag tegen Wezet. De fusieploeg behaalde de laatste weken een twee op zes uit de toch wel moeilijke verplaatsingen bij Eupen en Virton en haalde ondertussen de eerste periodetitel binnen. Wezet staat op een bedroevende laatste plaats met vier puntjes uit elf wedstrijden,een bonuspuntje meepikken aan de Gaverbeek zou al een enorm succes zijn....

Verbroedering Geel is de ploeg van het moment en mag z'n zegereeks proberen verder te zetten op het veld van Union. Union ging vorige week met 2-1 de boot in op het veld van Beringen Heusden-Zolder en moet zich dringend herpakken. Geel verloor zijn eerste drie competitiewedstrijden maar won daarna alles en staat voorlopig op een derde stek in het klassement.Een negende overwinning op rij lijkt een haalbare kaart.

Roeselare gaat op het eigen Schiervelde een confrontatie aan met Eupen. In tegenstelling tot vorig seizoen krijgt Roeselare de machine dit jaar maar niet op gang. De mannen van Van Wijk verloren de laatste twee wedstrijden en staan op een gedeelde elfde plaats. Eupen kreeg vorige week een droge 5-0 pandoering om de oren bij KV Kortrijk. Kan streekgenoot Roeselare dit nog eens overdoen?

Veel carnaval lijkt er dit dit seizoen niet te komen in Aalst,althans niet in het Pierre-Cornelis stadion. De Ajuinen staan op een weinig benijdenswaardige vijftiende plaats en kunnen de puntjes dus best gebruiken. Tubeke verloor vorige week op eigen veld met 1-2 van Hamme maar staat nog mooi zesde en kan mits winst op Aalst misschien nog een plaatsje stijgen.

Deinze werd vorige week nog iets te licht bevonden door Verbroedering Geel maar heeft nu meer kansen tegen KV Kortrijk. Deinze slikte dit seizoen wel al 23 doelpunten en als de scherpschutters van KVK net als vorig week terug in vorm zijn kan het toch een moeilijke avond worden voor Deinze in het eigen Burgemeester Van De Wiele Stadion.

Virton krijgt het bezoek van Beringen-Heusden Zolder. KBHZ kon zich de vorige speeldag herpakken na enkele mindere weken en hoopt de lijn te kunnen doortrekken op het veld van Excelsior Virton. De thuisploeg staat slechts zestiende en moet dringend punten pakken.

Verder zijn er nog:

Red Star Waasland-Hamme:Mits een thuisoverwinning blijft Waasland mooi meedraaien in de kop van het klassement....

Dessel-Ronse:Een driepunter van Ronse kan de vierde plaats opleveren....
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties