Juventus loopt uit

Maarten Vandenabeele

Juventus heeft zijn voorsprong op zijn dichtste achtervolger, AC Milan, uitgebreid tot 6 punten.  Juve zelf won met het kleinste verschil van Fiorentina, Milan raakte niet verder dan 0-0 bij Brescia.  Inter slaagde erin om opnieuw gelijk te spelen, voor de 9de keer in 11 wedstrijden.

De Oude Dame had het niet gemakkelijk tegen zijn aartsrivaal Fiorentina.  Het was een speciale wedstrijd, want met Maresca, Chiellini, Miccoli en Di Livio heeft de ploeg uit Firenze maar liefst 4 spelers met een Juve-verleden.  Voor de wedstrijd kwam het trouwens tot rellen tussen de ordediensten en een aantal heetgebakerde bezoekers.
Een verdedigend Fiorentina hield goed stand tijdens de eerste helft, de Bianconeri vonden geen ruimte.  Na de pauze kwamen er meer kansen, maar dan vooral voor de bezoekers.  Toch was het Juve dat op voorsprong kwam: op een hoekschop van Nedved verlengde Camoranesi tot bij de ingevallen Olivera, die de bal in doel schoot.  Fiorentina ging op zoek naar de gelijkmaker en kwam daar dicht bij in de blessuretijd, maar zowel fantini als Portillo misten een reuzekans.

AC Milan bewees dat het het moeilijk heeft zonder zijn superspits Shevchenko.  Door een blessure ontbrak de Oekraïener en dat liet zich voelen. Milan kreeg heel wat kansen, maar doelman Castelazzi was in een begenadigde dag en pareerde alle pogingen van Kaka' en Co.  Ook de rode kaart voor Di Biagio op enkele minuten van het einde hielp de Rossoneri niet meer.

Het begint stilaan aan het ongelooflijke te grenzen: Inter speelde opnieuw gelijk, dit keer tegen Bologna. De Nerazzurri blijven zo ongeslagen maar verliezen verder terrein op Juventus.  Alles zag er nog mooi uit toen Mihajlovic in de 39e minuut een vrije trap voorbij Pagliuca krulde maar onmiddlllijk na rust kopte Petruzzi de gelijkmaker voorbij Toldo.  Adriano gaf de Interisti weer hoop op een overwinning in de 71e minuut, toen hij een voorzet van Mihailjovic binnenkopte, maar op 3 minuten van het einde was het Bellucci die de blauwzwarte harten brak met alweer een rake kopbal.

Roma ging thuis zwaar onderuit tegen ploeg in vorm Udinese. De bezoekers kwamen op slag van rust op voorsprong dankzij Iaquinta, die een vrije trap binnenschoot.  Na de pauze werd de lijdensweg voor de Giallorossi alleen maar erger: op het uur haalde Sartor DI Michele onderuit in de 16.  Het gevolg was rood voor de verdediger en een strafschop voor Udinese.  Die werd omgezet door Pizzaro.  De Romeinen moesten de kelk tot op de bodem ledigen want in de 83e minuut legde Iaquinta op de counter de zware 0-3 vast.

De stadsgenoten van Lazio verging het ook niet goed: bij het nietige Livorno werd met 1-0 verloren. Lucarelli was de matchwinnaar met zijn treffer in de 42e minuut.  Fernando Couto werd in de blessuretijd nog uitgesloten.

Parma kon eindelijk nog eens winnen en raakt stilaan uit de onderste regionen weg. Morfeo was de grote held met een mooie kopstoot in de 79e minuut.