Bolton pakt punt tegen Chelsea

Yves Dekoning

Koploper Chelsea en nummer zes Bolton hebben de punten gedeeld. Op Stamford Bridge kwam de thuisploeg snel voor en liep uit tot 2-0, maar Bolton zette de situatie recht met twee doelpunten in de tweede helft.

De wedstrijd ging een half uur later van start omwille van een verkeersongeluk. De thuisploeg had de tijd blijkbaar gebruikt om goed op te warmen. Na amper 37 seconde spelen stond Chelsea al 1-0 voor. Frank Lampard stuurde Damien Duff alleen op doelman Jussi Jaaskelainen af. De Ier omzeilde de Finse keeper en werkte koel af. De thuisploeg domineerde de eerste helft en kreeg nog enkele goede kansen via Ricardo Carvalho en John Terry, maar bij de pauze stond het nog steeds 1-0.

Vlak na rust werd het 2-0 via Thiago. Hij trapte mooi de voorzet van Arjen Robben in één tijd voorbij Jaaskelainen. Bolton sloeg meteen terug. Op aangeven van sterkhouder Radhi Jaidi maakte Kevin Davies er met een kopbalgoal 2-1 van. Doelman Peter Cech mocht zich drie minuten voor tijd opnieuw omdraaien. Dit keer knalde uitblinker Jaidi zelf de gelijkmaker tegen de netten.

Chelsea: Cech, Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, Terry, Gallas, Lampard, Makelele, Tiago, Duff, Gudjohnsen, Robben.

Bolton: Jaaskelainen, Hunt, N'Gotty, Jaidi, Gardner, Nolan (Campo 59), Speed, Okocha (Hierro 75), Diouf (Giannakopoulos 54), Davies, Pedersen.