Marseille wint, Monaco en Bordeaux gelijk

Marseille won van Nantes met 3-1 op de zestiende speeldag in de Franse Ligue 1. Monaco bleef steken op een scoreloos gelijkspel in Toulouse. Ook Bordeaux speelde 0-0 gelijk tegen Ajaccio.

Marseille won haar wedstrijd met 3-1 van Nantes. Onder het oog van toekomstig coach Philippe Troussier scoorde Abdoulaye Meité na een kwartier de 1-0. Zes minuten later verdubbelde Fiorese die score na een mooie actie van Koke. Net voor het uur scoorde Gilles Yapi Yapo (ex-Beveren) de aansluitingstreffer voor Nantes. In de 66ste minuut kreeg Viveros zijn tweede gele kaart en moest Nantes dus met tien verder. Marseille kon via Steve Marlet nog verder uitlopen net voor affluiten. Een verdiende zege voor Marseille, dat maandag haar nieuwe coach oficieel verwelkomt op training.

Toulouse behaalde een 0-0 gelijkspel tegen Monaco. De Monegasken konden nooit echt dreigen in de eerste helft en trof wel tweemaal de paal in de tweede helft, maar kwam niet tot scoren. Een verdiend gelijkspel, hoewel er meer inzat voor Monaco.

Bordeaux dwong op eigen veld veel kansen af tegen AC Ajaccio, maar kwam niet tot scoren. De kansen waren niet doelgericht genoeg en Ajaccio hield alles goed dicht in de verdediging. Ontgoocheling bij Bordeaux, want er zat meer in.

Bastia versloeg Caen verdiend met 2-0. Al na zes minuten scoorde Djibril Sidibé de 1-0 en net voor het uur verdubbelde Tony Vairelles de score.

Metz en Saint-Etienne speelden 2-2 gelijk. De thuisclub kwam tot tweemaal toe op voorsprong, maar telkens kwamen les verts terug. Na zes minuten scoorde Mehdi Meniri, maar vijf minuten later hingen de bordjes al terug gelijk dankzij Julien Sablé. Grégory Proment maakte de 2-1 na 21 minuten, maar een kwartier voor tijd kwam Saint-Etienne via Vincent Hognon alsnog langszij.

Rennes won verdiend van Istres met 3-1. Olivier Sorlin bracht de thuisclub na acht minuten op voorsprong en net voor het uur verdubbelde Olivier Monterrubio de score. Acht minuten voor tijd lukte Steven Pelé nog de aansluitingstreffer, maar net voor affluiten besliste Sorlin de wedstrijd met zijn tweede treffer van de avond.

Lyon-Auxerre werd eerder al gespeeld en eindigde op 2-1. Lille-Strasbourg, Sochaux-Lens en Nice-PSG worden vanavond afgewerkt.