Schoenen aan de haak - afl. 5: Patrice Loko

Schoenen aan de haak - afl. 5: Patrice Loko
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In 2004 hingen enkele toonaangevende spelers de voetbalschoenen aan de haak. Dagelijks belichten we een speler. Vandaag Patrice Loko.

Patrice Loko werd aanschouwd als een groot talent van het Franse voetbal, maar kon die status niet waarmaken. Eén van de steunpunten van de succesvolle generatie van FC Nantes, dat in het seizoen 1994-1995 kampioen van Frankrijk werd, maar het jaar erop verbrandde Loko zich bij PSG.
 
De polyvalente aanvaller werd in het seizoen dat Nantes kampoen speelde ook topschutter, maar zette een stapje te hoog door meteen naar de club uit de Franse hoofdstad te gaan. Bij PSG heeft hij zich nooit volledig kunnen tonen, ondanks dat hij er twee finales van de Coupe de France heeft mee gespeeld. Eén van de twee, die in 2996, werd gewonnen door de Parijzenaars.
 
Gedurende vier jaren maakte hij deel uit van de Franse nationale ploeg, waar hij in 26 selecties voor les Blues zeven keer raak trof. Hij nam deel aan het Euro 1996, maar niet meer van het wereldkampioenschap in eigen land, waar Frankrijk won.
 
In de 351 wedstrijden waarin hij speelde in de Ligue 1, de Franse hoogste klasse, scoorde hij 90 doelpunten.
 
Patrice Loko begon zijn carrière in 1986 bij FC Nantes, waar hij tot 1995 bleef. Daarna verhuisde hij naar PSG maar in november 1998 trok hij naar Lorient. Het seizoen erop kwam hij uit voor Montpellier, maar ook daar bleef hij maar anderhalf seizoen. Het grote Lyon riep hem, maar al na zes maanden liep de samenwerking op de klippen en ging Loko naar Troyes. Hierop volgde een terugkeer naar Lorient, dat hij in januari 2004 verliet voor Ajaccio. In juli 2004 hing hij op 34-jarige leeftijd zijn schoenen aan de haak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties