Zulte-Waregem opnieuw leider

Steurbaut Kersten

In tweede klasse spelen Antwerp en Zulte-Waregem haasje over.  De jongens uit de Metropool moeten hun vlak voor de winterstop verworven leidersplaats terug afstaan aan de West-Vlamingen na een  2-1 nederlaag op het veld van Dessel.  Zulte-Waregem had genoeg aan een gelijkspel op Deinze.

Antwerp was de wedstrijd nochtans goed gestart en kwam tien minuten voor de rust op voorsprong via Dejan Mitrovic.  De bezoekers konden die voorsprong verdedigen tot aan de kampwissel, maar Wouter Vosters bracht de thuisploeg op het uur terug op gelijke hoogte.  In de slotfase bezorgde Mustafa Kalkan de thuisploeg toch de broodnodige zege om zich op een veiligere plaats in het klassement te posteren.

In het Burgemeester Van de Wiele Stadion was het wachten tot in de tweede helft om een doelpunt te zien. En ook in de tweede helft hadden Deinze en Zulte-Waregem nog een duwtje in de rug nodig.  Scheidsrechter Kris Bellon legde aan beide kanten de bal op de stip.  De Keyser voor de Oost-Vlamingen en D'Hollander voor de bezoekers zetten feilloos de elfmeter om.  Dankzij dit puntje springt Essevee terug over Den Antwaarp.

Verder deed Virton opnieuw een slechte zaak in de strijd om de periodetitel. De Walen verloren met 0-1 op eigen veld van Waasland. De Witte zorgde voor het doelpunt. Het versterkte Eupen deed wel een goede zaak in strijd tegen de degradatie.  De Oostkantonners vernederden Heusden-Zolder op eigen veld: 0-4. Keller, Ernst, Marechal en Chauveheid waren de vier gelegenheidsmusketiers die voor de doelpunten zorgden.