Bekerwinnaar ligt eruit

J. S.

Vanavond werd bekerwinnaar FC Utrecht uitgeschakeld in de achtste finales van de Amstel Cup. De ploeg ging met 2-1 onderuit bij NAC Breda na een doelpunt van Cornelisse in de 26ste minuut van de verlenging. Van Den Bergh bracht Utrecht al vroeg op voorsprong, Zonneveld zorgde kort voor rust voor de gelijkmaker. Hierna kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

Er zit ook nog een tweede klasser in de kwartfinales van de Amstel Cup. Top Oss schakelde RKC Waalwijk uit na het nemen van strafschoppen. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, ook in de verlengingen werd niet gescoord. Top Oss toonde zich net iets beter in het nemen van de strafschoppen.

Ook ADO Den Haag had strafschoppen nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde. De Haagse ploeg schakelde bekerfinalist FC Twente uit. De stand na 90 en 120 minuten was 1-1. Torma bracht de bezoekers na zo'n twintig minuten spelen op voorsprong. Een halfuur voor tijd zorgde Van der Gun voor de gelijkmaker.

Gisteren plaatsten PSV, Willem II en FC Den Bosch zich reeds voor de kwartfinales. Morgen werken Ajax en Heerenveen nog hun achtste finale af.