Hansa Rostock moet spelen

Mathias Dumarey

De Duitse voetballiga (DFL) heeft geen medelijden met Hansa Rostock. Bij de Noord-Duitse club heeft het griepvirus een dramatische intrede gemaakt. Minstens vijf spelers zijn bedlegerig. De club telt net ook dit weekend een pak geschorsten en de club bekomt van het gelijkspel tegen Schalke 04 afgelopen weekend.

Hansa Rostock moet het op de Betzemberg stellen zonder Jari Litmanen, Joakim Persson, Magnus Arvidsson, Thomas Meggle, Antonio Di Salvo en Gabriel Melkam. De Zweedse spits Markus Allbäck, Tim Sebastian en de Nederlander Delano Hill zijn geschorst. De twee doelmannen Mathias Schober en Alex Keller zijn ook grieperig. Hansa Rostock had de DFL verzocht om niet te moeten spelen maar ving bot. Trainer Jörg Berger zei al dat hij niet weet wie er zaterdag zou moeten aantreden.

Hansa Rostock diende ook klacht in bij de DFL omdat ze al voor de derde keer zouden geflikt zijn door de vierde scheidsrechter die te veel blessuretijd aanrekende. Schalke stond na 92 minuten te hebben gespeeld nog 2-1 in het krijt maar Ailton maakte in de allerlaatste minuut toch nog gelijk.

(Zie ook het bericht: Speelt Rostock zondag niet?)