Italië twee maten te groot voor Hongarije

Door Ralph Kruizinga

Italië heeft ook haar tweede wedstrijd op het EK Fustal in Tsjechië overtuigend gewonnen. Op de gladde vloer in Ostrava wonnen de Italianen met 5-0 van de Hongaren.
Waar de Hongaarse defensie tegen de Spanjaarden nog lang stand wist te houden waren de Italianen binnen een minuut al trefzeker. Foglia draaide eenvoudig weg van zijn tegenstander en passeerde de Hongaarse doelman Balázs.
Met dit vroege doelpunt was de toon voor de wedstrijd gezet en werden de Hongaren in de verdediging gedrukt.
Italië wist veel goede kansen te creëren maar net als de Spanjaarden stuitte zij ook op een uitblinkende doelman.
In de 13e minuut was het wel raak. Het was de Italiaanse aanvoerder Nando Grana die met een prachtig afstandschot voor de 2-0 tekende.
Uit een snelle corner van de Italianen zorgde Scala voor de 3-0 en diezelfde Scala zorgde uit een snelle counter luttele minuten later ook voor de 4-0 ruststand.

In een saaie tweede helft voetballen de Italianen de wedstrijd professioneel uit. Nando Grana zorgt nog voor de 5-0 met zijn vijfde treffer van dit EK maar verder kon de tweede helft net zo goed schriftelijk afgehandeld worden.
Dankzij deze overwinning is Italië zeker van een plaats bij de beste 4. Donderdag wacht nog de ontmoeting tegen de Spanjaarden, een herhaling van de WK finale van vorig jaar.