22e speeldag: Helpt Dortmund de buren een handje?

22e speeldag: Helpt Dortmund de buren een handje?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat Dortmund in de slotfase van de heenmatch tegen Bayern München nog een 2-0 voorsprong prijsgaf, willen ze dit morgen minstens evenaren en zo de buren uit Gelsenkirchen aan de koppositie helpen.

Voor de match morgen in het Olympiastadion in München zijn nog 15.000 plaatsen beschikbaar, een neerwaartse trend die al langer bezig is in München qua toeschouwersaantallen.

Ballack is er niet bij en wordt gespaard voor de topper tegen Arsenal volgende week, bij de bezoekers neemt Rosicky terug plaats op de bank.
Scheidsrechter Merk zal proberen alles in goede banen te houden en blijkbaar is er voor deze steeds geladen match steeds maar één scheids te vinden, de tandarts uit Kaiserslautern floot ook de heenmatch.

Hamburg krijgt de Rode Duivels uit Kaiserslautern op bezoek en kan zich, mits winst, wellicht in de top vijf hijsen. Mpenza is er weer niet bij, Van Buyten als kapitein natuurlijk wel.

In de partij tussen Bochum en Freiburg zal uitgemaakt worden wie er zeker zal degraderen. Bij verlies wordt de afstand immers te groot; beide ploegen hebben zestien punten.

Mainz 05 zal thuis nog eens punten moeten pakken om zich toch wat veiliger te voelen. Bielefeld is allicht geen makkelijke tegenstrever, zeker niet na de winst tegen Bayern vorige week.

Nurnberg ontvangt Leverkusen, de vroegere club van trainer Augenthaler kan het de pillenjongens wl moeilijk maken.

De club van Eric Gerets speelt thuis tegen rode lantaarn Rostock, als daar nog niet tegen gewonnen kan worden dan zal er toch een mirakel nodig zijn om de Belg in dienst te houden.

De Nordderby tussen Hannover en Bremen kan alle kanten uit, met toch wel de beste papieren voor de landskampioen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties