Schitterende Del Piero helpt Juve aan winst

Dankzij een uitstekende prestatie van aanvoerder Del Piero heeft Juventus overtuigend Siena geklopt met 3-0. De Bianconeri kunnen nu afwachten wat de Milanese derby van vanavond brengt. Als Milan niet wint, is Juve weer alleen leider.

Capello liet opnieuw een 'tridente' starten: een driemansvoorhoede die vandaag bestond uit Ibrahimovic, Del Piero en Zalayeta. Vooral 'Il Piccolo Principe' was in een begenadigde dag. De wedstrijd begon met steriele druk van de thuisploeg, die zich vaak liet vangen aan de buitenspelval. In de 35e minuut begaf de verdediging van Siena dan toch: Zalayeta zette laag voor en Del Piero werkte prachtig met de hak af.
De tweede helft startte uitstekend voor de Oude Dame: al na 5 minuten stond het 2-0. Manninger reageerde onzeker bij een hoekschop van Camoranesi en Emerson kon binnenkoppen. In de 62e minuut haalde Taddei Emerson neer in de 16 en scheidsrechter Collina liet er geen twijfel over bestaan: strafschop. Del Piero zette die zonder problemen om. Met die 3-0 was de wedstrijd natuurlijk gespeeld.

AS Roma ging pijnlijk onderuit in Palermo. De Giallorossi zien zo een Champions League-plaats stilaan wegglippen. Brienza opende de score in de 54e minuut: een schot van Toni werd door Pelizzoli niet voldoende afgeweerd en de man met rugnummer 90 was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten. Roma ging op zoek naar de gelijkmaker en voerde de druk op. Dat resulteerde in een rode kaart (tweede gele) voor Barone na 73 minuten. 4 minuten voor tijd scoorden de Romeinen dan eindelijk, maar het doelpunt werd afgekeurd voor een fout van Montella. In de blessuretijd legde Toni op de counter de 2-0 eindstand vast.

De match tussen de 'vergane gloriën' Lazio en Parma eindigde op 2-0 voor de Biancocelesti. Aan de rust stond het 1-0, een penaltydoelpunt van Oddo na 19 minuten. Het was oververdiend na een eerste helft die volledig door de thuisploeg werd gedomineerd. Ook na de pauze kon Parma weinig uitrichten, tot frustratie van coach Carmignani, die even voor tijd met rood naar de tribune moest, voor te hevig protest. In de slotminuut ontsnapte Seric op de rand van buitenspel, hij speelde Filippini aan en die liet doelman Frey kansloos: 2-0.

Cagliari en Atalanta maakten er een spektakelstuk van in een 3-3 gelijkspel. Sala maakte in de 18e minuut de vroege 1-0 van Langella (foto) ongedaan maar net voor de pauze scoorde Esposito zodat de Rossoblu met een voorsprong naar de koffie konden. Via Makinwa kwam Atalanta een tweede keer langszij maar Abeijon liet de thuisaanhang voor de derde keer juichen. In de slotseconden raakte diezelfde Abeijon de bal met de hand in de eigen 16: rood en strafschop voor Atalanta. Marcolini nam het geschenk in dank aan: 3-3.

Bologna - Livorno eindigde zoals het begon. Lecce won dankzij Bjelanovic met 1-0 van Messina. Bij de bezoekers kreeg Donati een tweede gele kaart in de 82e minuut. Reggina won met dezelfde cijfers van Chievo. Nakamura was de matchwinnaar.