Artbiter-schandaal: match wordt herspeeld

Artbiter-schandaal: match wordt herspeeld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Duitsland blijft maar in de ban van het schandaal omtrent Robert Hoyzer en de Kroatische gokmaffia. Het sporttribunaal van de Duitse Voetbalbond heeft enkele beslissingen genomen in klachten van verscheidene clubs.

De merkwaardigste beslissing is het herspelen van de match in de 2de Bundesliga tussen LR Ahlen en Wacker Burghausen. Die wedstrijd eindigde op 22 oktober 2004 op 1-0 in het voordeel van Ahlen door toedoen van Hoyzer.

Het tribunaal heeft ook een klacht van de amateurs van Arminia Bielefeld aanvaard. Zij verloren op 11 augustus 2004 met 2-1 van de amateurs van Herta Berlijn. De match werd geleid door Dominik Marks, die ook betrokken is bij het schandaal en momenteel geschorst is. Hier faalde hij echter in zijn opdracht want de bedoeling van de gokmaffia was dat Bielefeld zou winnen.

Een klacht van SC Freiburg omtrent hun 3-0 verlies tegen Kaiserslautern op 27 november 2004 werd verworpen. Het tribunaal achtte niet bewezen dat scheidrechter Juergen Janssen de wedstrijd vervalste. Verder onderzoekt de Duitse voetbalbond nog de wedstrijd Hansa Rostock - Schalke 04 (2-2) van vorige maand als mede nog vijf wedstrijden uit de tweede Bundesliga.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties