Middlesbrough lijdt pijnlijke nederlaag

Middlesbrough heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om Europees voetbal. Het verloor met 2-0 bij Aston Villa en kan mits overwinningen van de rechtstreekse concurrenten zakken naar een negende plaats.

De eerste helft werd vooral uitgevochten op het middenveld. Aston Villa was de iets betere ploeg en kreeg kansjes via Gareth Barry en Matthieu Berson. De beste kans van de eerste helft was echter voor Middlesbrough. Jimmy Floyd Hasselbaink kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied van Ray Parlour en schoot op doel. Olof Mellberg wierp zich echter in baan van de bal en kon het schot weren.

De tweede helft was van beter makelij. Beide ploeg creëerden kansen maar zowel Stewart Downing voor Middlesbrough als Nolberto Solano voor Villa miste ze. Aston-coach David O'Leary gooide dan de 19-jarige Luke Moore in de strijd en dat bleek een gouden zet. Hij ontving een voorzet van Solano, speelde die door aan Martin Laursen die er 1-0 van maakte. 12 minuten voor tijd maakte Moore de tweede en beslissende goal voor Aston Villa. Middlesbrough-goalie Carlo Nash kon een vrije trap van Solano niet bijhouden en Moore was er als de kippen bij om de bal tegen de netten te prikken.

Door deze overwinning neemt Aston Villa de tiende plaats in beslag. Middlesbrough blijft voorlopig zesde, maar kan bij winst van zowel Bolton, Tottenham en Charlton terugzakken naar de negende stek.