Valverde stapt op

Valverde stapt op
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Athletic de Bilbao mag op zoek naar een nieuwe coach voor volgend seizoen. Huidige hoofdtrainer Ernesto Valverde kondigde op een persconferentie aan dat hij het na dit seizoen voor bekeken houdt bij Bilbao.

Valverde verklaarde dat hij zijn contract bij Bilbao niet wil verlengen. De echte reden wou hij niet kwijt, maar de 41-jarige coach elimineerde zelf wel een aantal mogelijkheden. Hij veklaarde geen problemen te hebben met het bestuur noch dat hij een andere job had aangeboden gekregen.

De voorzitter van Bilbao, Fernando Lamikiz, bedankte Valverde voor wat hij met de ploeg verwezenlijkt heeft. Valverde nam de ploeg onder zijn hoede in 2003. Vorig jaar eindigde de club vijfde in de Primera Division wat een Uefa Cup-ticket opleverde. Daarin werden ze anderhalve week geleden uitgeschakeld in de 1/16de finales door Austria Wenen. 

Momenteel neemt Bilbao de tiende plaats in beslag in de Spaanse eerste klasse, op zeven punten van een Europese plaats. Afgelopen woensdag werd een reeks van elf ongeslagen wedstrijden gestopt door de nederlaag tegen Malaga. Wel zit de club bij de laatste vier in de Copa Del Rey.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties