Tongeren kan weer niet winnen

J. S.

In derde klasse B moest KSK Tongeren vanmiddag op bezoek bij hekkensluiter Seraing. Beide ploegen moesten winnen. Tongeren in de strijd om de eindronde en Seraing om de strijd tegen rechtstreekse degradatie. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De thuisploeg kwam na één minuut spelen al op voorsprong, Tongeren had nog geen bal geraakt. Ventura zette voor van op rechts en Gregoire werkte knap af. Na een kwartier spelen zag het er nog slechter uit voor de bezoekers: Stas moest aan de noodrem gaan hangen toen Gregoire alleen op Bertjens leek af te gaan. Scheidsrechter Maquet twijfelde niet en gaf de verdediger rood.

Toch kwam Tongeren vanaf dat moment beter in de wedstrijd. Een bal van Geraerts moest van de lijn gehaald worden en Delbrouck kopte een vrije trap nipt langs. Vlak voor rust kreeg Origi de grootste kans van de wedstrijd, maar met een ultieme reflex kon Seraing-doelman Gerard zijn netten schoon houden.

Na rust verwaterde de wedstrijd wat. De thuisploeg beperkte zich tot verdedigen en de Tongenaren vonden geen oplossing om de Waalse muur te omzeilen. Drie minuten voor tijd viel de bal dan toch eens goed: Vandevenne kon een corner over doelman Gerard koppen: 1-1. Na de gelijkmaker kwam Tongeren nog een paar keer heel dicht bij de 1-2, maar een tweede doelpunt bleef uit.

Beide ploegen schieten niet veel op met het gelijkspel. Seraing geeft de rode lantaarn wel over aan Franc Borains.

Opstellingen:

Seraing: Gerard, Campolini, Joly, Mack, Woos, Kadima, Ventura, Gregoire, Cools, Crits (71' Belluci), Marin

Tongeren: Bertjens, Snijders (34' Weerts), Delbroek, Stas, Hossay, Rouvrois (57' Mampuya), Geraerts (72' Gielen), Origi, Vandevenne, Henderix