Chelsea deed wat het moest doen

Chelsea heeft de inhaalwedstrijd tegen West Bromwich Albion tot een goed einde gebracht. Het won de wedstrijd op Stamford Bridge met 1-0 en heeft nu elf punten voorsprong in de rangschikking op Manchester United.

Bij Chelsea nog steeds geen Arjen Robben. De langverwachte rentree werd blijkbaar nog even uitgesteld. De Blues zette meteen de toon als Eidur Gudjohnsen in de openingsseconden een corner nipt naast kopte. Aan de overkant kon Geoff Horsfield tot twee maal toe scoren, maar evenveel keer stond hij duidelijk in buitenspelpositie. In de 26ste minuut kwam Chelsea na een mooie collectieve actie op voorsprong. Frank Lampard stuurde Damien Duff het straatje in. De Ier zijn voorzet was zo perfect dat Didier Drogba maar simpel hoefde binnen te tikken.

Toch had Drogba zijn dagje niet. De Ivoriaan miste voor de rust al enkele kansen en deed na de rust verder. Zo zonderde Lampard hem in de 62ste minuut alleen af voor Albion-goalie Russell Hoult, maar hij schoot de bal ver naast. Hetzelfde deed de Ivoriaan enkele minuten later op een mooie croos van Joe Cole. De enigste echte kans van West Brom kwam er in de 71ste minuut, maar de kopbal van Kanu werd door Robert Huth van de lijn gehaald. Daarna bloedde de wedstrijd dood. West Brom kon niet meer en Chelsea wou niet meer.

Door deze overwinning hebben de Blues 11 punten voorsprong op hun naaste concurrent Manchester United. Met nog negen wedstrijden te gaan komt de titel met rasse schreden dichterbij. West Bromwich Albion leeft dan weer in de omgekeerde wereld. Met hun voorlaatste plaats hebben ze immers bijna een ticket richting Championship beet.