Gravelaine gelooft nog in behoud

Gravelaine gelooft nog in behoud
Foto: © SC

Xavier Gravelaine, de trainer van FC Istres, gelooft nog steeds in het behoud in de Franse Ligue 1. FC Istres staat laatste in het klassement sinds 23 oktober en kon maar drie wedstrijden van de 29 winnend afsluiten. Op negen speeldagen van het einde staat FC Istres dus voor enkele zeer belangrijke weken, te beginnen bij de thuiswedstrijd tegen Nice, dit weekend. “Dit is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.”
 
Istres verloor op de 28ste speeldag van leider Lyon met 2-1. “We geven de indruk dat we een goede wedstrijd spelen, maar in werkelijkheid ontbreekt het ons de kracht om gelijk te spelen. Drie of vier spelers zitten niet op hetzelfde fysieke niveau als de anderen. Ik richt me tot niemand, maar zo is het wel. Het is niet de eerste keer dat we een goede kans laten liggen.”
 
“Er resten ons nog acht wedstrijden na Nice. Deze wedstrijd luidt het einde van het seizoen in. Als we winnen, blijven we op koers. Als we verliezen, wordt het moeilijker.” Istres telt zeven punten minder dan Caen, dat zeventiende – en dus niet op een degradatieplaats – staat.
 
“Als de spelers iets consequenter waren, dan telden we nu al vier of vijf punten meer. We spelen niet in ons stadion, het veld ligt slecht, maar dat geldt ook voor Nice. Ik weet niet of het psychologisch is, maar we verliezen steeds door kleine fouten.”

foto: Gravelaine als speler bij Watford
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties