WK-voorronde: Zambia, Zuid-Afrika, Kenya winnen

Zambia, Zuid-Afrika en Kenya hebben hun duel in de WK-voorronde van deze middag winnend afgesloten. Voor alle drie de landen ging het om belangrijke zeges met het oog op WK-deelname.

In groep 1 houdt Zambia z'n kansen gaaf na een 2-0 zege op Congo-Brazzaville. Tama en Mbesuma scoorden in de eerste helft de doelpunten. Congo mag deelname aan het WK nu definitief vergeten. Ook voor de Africa Cup, waar de top drie zich voor kwalificeert, lijkt het verloren. In groep 2 blijft Zuid-Afrika leider na een zuinige 2-1 tegen Oeganda. Fortune van Manchester United scoorde na 19' vanop de stip, maar de bezoekers stelden gelijk via Obua, eveens vanop elf meter. In de 71ste minuut scoorde Ajax-speler Pienaar de verlossende treffer. Kenya won in groep 5 met het kleinste verschil van Botswana. Daarmee kunnen de Kenianen blijven geloven in hun WK-kansen. Oliech scoorde de enige treffer van de partij.

In de Afrikaanse zone is m'n dit weekend aan de 6de speeldag toe. Alleen de nr.1 van elke groep (er zijn vijf groepen) gaat naar het WK. De top drie is geplaatst voor de Africa Cup, die net als het WK in 2006 plaats vindt.