Analyse Toen scheelden het er nog 4 ...

Wim Pauwels
| 0 reacties
Toen scheelden het er nog 4 ...
Foto: © SC

Toen scheelden het er nog 4 ...

Analyse Jupiler League

Speeldag 28 zit erop. Lange tijd geleden dat de vaderlandse competitie nog zo spannend was. Het is aftellen geblazen, met nog 6 speeldagen na vandaag. Anderlecht is de grote winnaar van dit weekend, want na 5 wedstrijden winst na elkaar telt het nu nog slechts 4 punten achterstand op Club. Paarswit mag nog 3 keer thuis proberen punten te rapen, Club heeft maar 2 thuiswedstrijden meer te goed, waaronder die tegen Anderlecht. Spanning ten top dus, want er kan er uiteindelijk maar 1 kampioen worden, toch?
 
Club en Standard kwamen zonder rekensommetje in het achterhoofd aan de aftrap. Met geslepen messen streden beide ploegen voor de punten. Een billijk maar hardbevochten gelijkspel was het resultaat. Dirigent van de Rouches was Sergio Conceicao. Wat een contrast met diens collega sterspeler Bosko Balaban bij blauwzwart. Gelukkig kon Gertje Verheyen puntenpakker van dienst zijn voor de West-Vlamingen. Anders was Anderlecht, na makkelijke winst tegen Lokeren, nu al dichter genaderd.
 
Nog een spannende strijd in de Jupiler League is die om de derde plaats. Genk nadert opnieuw op Standard na een vlotte zege op Staaien vrijdagavond. STVV vocht hard, maar had te laat in het snotje dat ene Stojanovic de Truiense verdediging te grazen nam. Charleroi deed ook een gouden zaak na winst aan de kust. Oostende liet zich vangen door de gestreepte tegenstander. Hun West-Vlaamse collega’s van Cercle lieten intussen niet na om de Zebra’s een handje toe te steken door de onmondige Buffalo’s puntenloos in Gent achter te laten.
 
Even spannend is de degradatiestrijd. Die ligt na dit weekend weer volledig open. Bergen en Brussels profiteerden optimaal van het puntenverlies van Oostende door respectievelijk met de scalp van La Louvière en Beveren aan de haal te gaan. De Wolven speelden weer opvallend mak. Benieuwd of ze zich volgende week thuis tegen Anderlecht opnieuw zo gemakkelijk zullen laten opzij zetten.
 
Nietszeggende wedstrijden waren er ook. Moeskroen won thuis van Lierse, maar daar zal amper iemand wakker van liggen. Germinal Beerschot zette met dezelfde minimale score Westerlo opzij. Good old Henk Vos mocht nog eens opdraven bij de mannen van ‘t Stad. Alternatief voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen volgend jaar: meer Hollanders naar ‘t Stad. Die leveren extra punten op…
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties