Geelse voorzitter uit ongenoegen over De Bleeckere

Dieter V.A.

De manier waarop Zulte-Waregem afgelopen speeldag ging winnen in Geel is nog lang niet vergeten in de Kempense stad.
Zulte-Waregem wist in de laatste dolle vijf minuten een 1-0 achterstand om te zetten in een 1-2 eindstand. Scheidsrechter Frank De Bleeckere floot een penalty in de 89ste minuut in het voordeel van Zulte-Waregem en mede dankzij deze beslissing heeft de Belgische nummer één wat kritiek over zich heen gekregen.
Vic Keersmaekers, voorzitter van Geel uitte zijn ongenoegen over De Bleeckere op lokale radio Geel FM;

"Niemand verliest graag, laat me dat duidelijk stellen maar wat er zaterdag gebeurde, ons team verdiend dit niet. Waarom ik ontgoocheld ben is dat de mensen die beslissingen moeten nemen in dit land het altijd voor elkaar krijgen om duistere situaties te creëren en daar moeten we van af geraken. Maar laat me duidelijk stellen, ik heb niets tegen meneer De Bleeckere want het is onze enige internationale scheidsrechter.
Maar als die man in de directe omgeving van Zulte-Waregem woont en als de bestuurders voor het begin van de wedstrijd uitspraken doen als dat hem maar op let van want we weten hem wonen en dat hij naar het schijnt wel degelijk op 15km van het veld van Zulte-Waregem woont dan moet je begrijpen dat ik ontgoocheld bent dat die man een verschil maakt tussen hemel en aarde."

Het bewuste interview:

Wij spreken er ons niet over uit maar wilt u dit toch doen, de bewuste penaltyfases kan u hier bekijken: