Arsenal en Man Utd gaan de laatste rechte lijn in

Yves Dekoning
| 0 reacties
Arsenal en Man Utd gaan de laatste rechte lijn in
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat Chelsea de titel in de Premier League zal grijpen staat buiten kijf. De strijd voor de tweede plaats ligt wel nog open. Arsenal telt momenteel drie punten voorsprong op rivaal Manchester United. Wie zal zich rechtstreeks plaatsen voor de Champions League en wie is gedoemd om de gevaarlijke voorronde te spelen?
 
Voor de Gunners ziet het er iets beter uit dan voor de Mancunians. Ze hebben drie punten voorsprong, maar toch mag Manchester United zeker niet afgeschreven worden. Beide teams spelen dit weekend in de halve finales van de FA Cup, maar volgend weekend wachten twee kleppers. Arsenal bezoekt leider Chelsea, Man Utd trekt naar nummer vier Everton.
 
Daarna lijken beide ploegen een zwaar, maar haalbaar programma in het verschiet te hebben. Arsene Wenger moet nog naar West Brom en Birmingham. Die wedstrijden moeten twee keer drie punten opleveren. Tottenham, Liverpool en Everton zijn harde noten om te kraken, maar op Highbury moet dat kunnen. Sir Alex Ferguson krijgt Newcastle, West Brom en Chelsea over de vloer. De Blues zullen op de voorlaatste speeldag wel al de titelviering achter de rug hebben. De trip naar Charlton is niet ongevaarlijk en de laatste speeldag in Southampton zou wel eens levensbelangrijk kunnen worden. De kans is groot dat de Saints zich tijdens dat duel van het behoud moeten verzekeren. Arsenal lijkt dus lichtjes favoriet voor de tweede stek, maar mag zeker geen steken meer laten vallen.
 
 
Resterende matchen
 

Chelsea
-Arsenal
Arsenal-Tottenham
West Brom-Arsenal
Arsenal-Liverpool
Arsenal-Everton
Birmingham-Arsenal
 
 

Everton
-Manchester United
Man Utd-Newcastle
Charlton-Man Utd
Man Utd-West Brom
Man Utd-Chelsea
Southampton-Man Utd


De komende dagen blikken we vooruit op de strijd om het vierde ticket voor de Champions League, het gevecht om de plaatsen voor de Uefa Cup en de degradatiestrubbelingen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties