Analyse Staartploegen roeren zich, Chelsea moet wachten

Yves Dekoning
| 0 reacties
Staartploegen roeren zich, Chelsea moet wachten
Foto: © SC

De top, Chelsea bijna kampioen

Leider Chelsea heeft de zoveelste Londense derby met 3-1 gewonnen van Fulham. Ook eerste achtervolger Arsenal won een Londense topper, met 1-0 van Tottenham. Hierdoor blijft de voorsprong van de Blues elf punten, met nog twaalf punten te verdienen. Pakt Jose Mourinho zaterdag in Bolton de titel? Manchester United versloeg het zwalpende Newcastle moeizaam met 2-1 en blijft druk zetten op Arsenal. 


Niemand wint, goede zaak voor Everton

Everton kwam niet verder dan 1-1 tegen Birmingham, maar deed toch een goede zaak in de strijd voor de belangrijke vierde plaats. Stadsgenoot Liverpool ging tegen het bescheiden Crystal Palace met 1-0 de boot in. Ook Bolton kwam niet tot winnen, 1-1 werd het tegen Aston Villa. Hierdoor tellen de Toffees vier punten meer dan beide achtervolgers, en David Moyes heeft ook nog een inhaalmatch in het verschiet. Het ziet er dus steeds beter uit voor Everton. 


Het blijft spannend voor de Uefa Cup

Liverpool en Bolton moeten zo goed als zeker de vierde plaats opgeven, maar zijn beiden wel al zo goed als zeker van deelname aan de Uefa Cup. Daarachter blijven vijf ploegen in gevecht voor het laatste ticket. Middlesbrough blikte West Bromwich met 4-0 in. Boro wipt zo over Tottenham (1-0 verloren in Arsenal) naar de zevende plaats. Aston Villa speelde gelijk tegen Bolton (1-1) en volgt op twee punten van Boro. Manchester City en Charlton moeten vier punten goedmaken. City speelde 0-0 gelijk in Blackburn, Charlton verloor met 1-0 van degradatiekandidaat Norwich.


De staartploegen vechten er voor

Crystal Palace en Norwich deelden voor deze speeldag de rode lantaarn, beiden konden nipt (1-0) drie punten uit de brand slepen. Palace deed dat tegen Liverpool, de Canaries tegen Charlton. Norwich haalt zo tien op twaalf uit zijn laatste vier matchen. Hierdoor is Southampton naar de laatste plaats verwezen. De Saints verloren 4-1 van Portsmouth. West Bromwich Albion kwam door een zware afgang (4-0) in Middlesbrough ook op een degradatieplaats terecht. De Baggies tellen één punt minder dan Palace en Norwich, de Saints staan er twee in het krijt. Het beloven nog spannende weken te worden.





Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties