Vraagtekens voor derde periodetitel en barrage

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Vraagtekens voor derde periodetitel en barrage
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het werd reeds begin deze week voldoende uit de doeken gedaan hoe het staat voor wat betreft de derde deelnemer aan de eindronde. Mogelijkheden zat maar wie het echter wordt blijft vooralsnog een reuzevraagteken. Zoals reeds aangegeven ligt zelfs een testwedstijd in de weegschaal. In ieder geval wordt het zondag  een dag van druk telefoon/gsm-verkeer, tandengeknars en totale vreugde naargelang de uitslag.
 
Voor de ploegen die daarvoor in aanmerking komen heeft Zottegem de grootste kans als de blauw-gelen winnen van Gent-Zeehaven en zo finishen op de tweede plaats. Gent van zijn kant heeft zijn lot niet meer in eigen handen. Winnen bij Zottegem betekent nog geen eindrondeticket want dan moeten de uitslagen van anderen negatief uitvallen. Als Oudenaarde en Gistel winnen dan mogen de Ratjes de boeken sluiten, m.a.w. ze moeten beter doen die twee voornoemden.
 
In de optiek van wat er allemaal kan gebeuren mag Oudenaarde bij een andere eindrondekandidaat SK Lebeke-Aalst zeker niet verliezen alhoewel ook hier de thuisploeg voor hetzelfde dilemma staat. En als alles in het Oudenaardse voordeel mocht vallen dan kan Fabio Vergucht zich ook tot topschutter kronen.
 
Gistel kan mits winst bij Diksmuide en naargelang wat anderen doen nog een testwedstrijd afdwingen voor een eindrondeticket. Maar nog eens, ook hier geldt de wet van onzekerheid.
 
Kampioen Doornik speelt bij het blijkbaar uitgebluste US Centre een laatste Henegouwse derby en bij winst winnen ze ook de derde eindronde. En als kampioen vervalt die plaats en wordt het uitkijken naar alweer wat andere kandidaten uitvoeren.
 
En vervolgens zijn er de ploegen die zondag strijden om die barrageplaats (13de) te ontlopen.
 
In de eerste plaats staat WS Lauwe voor een uitermate belangrijk duel. Bij het veroordeelde Eernegem moet de ploeg van trainer Hein Hazebrouck minstens een punt halen om die barrage te ontlopen en alsnog deel te nemen aan de eindronde wegens tweede periodewinnaar. Bij verlies wordt het barrage en is hun periodetitel van geen enkele waarde meer.
 
Ook Winkel vecht een robbertje uit om die barrage te ontlopen. Bij degradant Wielsbeke winnen betekent zo goed als geen barrage te moeten spelen.
 
SK De Jeugd Lovendegem hoopt in ieder geval dat de wedstrijden Eernegem-Lauwe en Wielsbeke-Winkel correct en eerlijk verlopen.. Want als Wielsbeke en Lauwe punten halen en Lovendegem tegen hekkensluiter Ursel niet wint wordt een barragewedstrijd een bijkomende opdracht voor De Jeugd. De Lovendegemse opdracht is simpel als moeilijk: winnen. Als Lovendegem dat doet en mocht Winkel verliezen dan moet ook nog een testwedstrijd worden gespeeld om die 13de plaats toe te kennen. Dit in de situatie dat Lauwe niet verliest.
 
Peruwezl en E. Aalter kunnen het rustig aanpakken en er een gedegen en open eindeseizoenswedstrijd van maken.
 
Conclusie voor die slotdag: wie nu nog geen koppijn heeft is een rekenwonder !
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties