Analyse KVSK United volledig seizoen ongeslagen

Niels Hendriks
KVSK United volledig seizoen ongeslagen

De kampioen van derde klasse B verloor ook op deze laatste speeldag tegen OH Leuven niet waardoor ze het volledige seizoen ongeslagen zijn gebleven.

Op de 30e speeldag stond er de prestigetopper tussen de nummers één en twee op het programma. OH Leuven klom snel op voorsprong via Goethuys en tot overmaat van ramp voor KVSK United moest Heymans even later met rood van het veld. Vlak voor rust zorgde Pereira voor de 1-1. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. OH Leuven leverde een goede prestatie en lijkt klaar voor de eindronde. Door dit gelijkspel bleef KVSK United 30 wedstrijden ongeslagen. Opzoekingswerk leert ons dat het vorige record van een ongeslagen kampioen in nationale reeksen op naam staat van Oud-Heverlee (seizoen ‘99-‘00 in vierde klasse). In derde klasse slaagde alleen Stade Leuven in het seizoen ‘80-‘81 erin om de competitie zonder nederlaag te beëindigen.

In de degradatiestrijd verloor Veldwezelt met 0-3 van de buren uit KSK Tongeren. Door deze nederlaag degraderen ze samen met Seraing naar vierde klasse. UR Namen verloor zwaar met 4-0 van Bocholt VV waardoor het in de eindronde van vierde klasse zal mogen aantreden. Francs Borains deed wat het moest doen, het versloeg Kermt-Hasselt met 2-1. Francs Borains springt hierdoor zelfs over de Limburgers naar de twaalfde plaats in de rangschikking.