Supporters Manchester zijn woedend

Kristof Blomme
| 0 reacties
Supporters Manchester zijn woedend
Foto: © SC

Malcolm Glazer heeft uiteindelijk toch een meerderheidsaandeel kunnen verwerven van Manchester United. De supporters zijn ontzet.

Malcolm Glazer, een Amerikaanse miljardair, heeft een meerderheidsaandeel veroverd bij United. Hij kocht aandelen over van de Ierse race-tycoons Magnier en MacManus. Nu bezit hij 62% van de aandelen. Hij wil ook de rest van de aandelen van de Engelse club overnemen. In totaal betaalt de Amerikaan maar liefst 1.2 miljard euro!

Enkele maanden geleden was er protest van de supporters tegen een overname. Toen leek de deal met Glazer af te springen. Nu hij toch zijn wil heeft kunnen doordrijven zijn de supporters furieus. Nick Towle, voorzitter van een fanclub die zich verzette tegen de overname, heeft naar eigen zeggen z'n abonnement verscheurd. Volgens hem zullen er zeker 20.000 supporters bereid zijn de club ook de rug toe te keren. De supporters zijn vooral bang dat zij de overname zullen moeten financieren met onder andere duurdere seizoenskaarten. Bovendien zou Glazer zijn eventuele schulden kunnen afwentelen op de club.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties