Malmö FF droogt Rosenborg af, finale tussen FC Kopenhagen en IFK Göteborg

viki meeuwis
| 0 reacties
Malmö FF droogt Rosenborg af, finale tussen FC Kopenhagen en IFK Göteborg
Foto: © SC

Malmö won vanavond zijn partij tegen Rosenborg Trondheim met sterke 4-2 cijfers.
Twee doelpunten via Afonso Alves, één van een gevaarlijke Markus Rosenberg en één van Marcus Pode. De twee doelpunten voor de bezoekers werden gemaakt door Frode Johnsen.
Door dit verlies kan Rosenborg gelijk zijn dromen over een finalplaats opbergen.
Maar ondanks de winst van vanavond was het ook voor Malmö niet genoeg om de finale te bereiken. FC Kopenhagen heeft immers 7 punten, wat 1 punt meer is dan Malmö en 3 meer dan Rosenborg en daarmee is de Deense club dus geplaatst.
 
Het was een avond om vlug te vergeten voor de Noorse ploegen want ook Brann verloor vanavond zijn wedstrijd op eigen veld tegen het Zweedse IFK Göteborg met 0-1. Het winnende doelpunt was van Karl Svensson in de 33e minuut. IFK was sowieso al geplaatst omdat de achterstand van de tweede in de groep, Vålerenga te groot was. IFK staat nu op 10 punten, 5 meer dan Vålerenga, Brann blijft op 1 punt steken.
 
Daarmee zijn de twee finalisten gekend voor de eerste finale van de Royal League op 26 mei : FC Kopenhagen en IFK Göteborg. Morgen beslist de raadgevende commissie van de RL waar de finale zal gespeeld worden.

(Een uitgebreider verslag van beide matchen volgt binnen de 24 uur)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties