Hamburg en Stuttgart bijten in het zand

Jimmy Wouters

Hannover 96 - Hamburger SV 2-1

Hamburger SV mag zich door het verlies in Hannover nog weinig illusies maken over een deelname aan de Uefa-Cup.
Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Met een geniale trap krulde Benjamin het leer voorbij Robet Enke. Hamburg kreeg vanop de stip nog dé kans om de voorsprong verder uit te diepen, maar Beinlich zag zijn schoot door Enke gestopt. Vlak voor rust bracht Jiri Stajner zijn ploeg verdiend langszij.

Beide teams kregen na de pauze nog een resum kansen, maar alleen Jiri Stajner wist nog te scoren.

VFL Bochum - VfB Stuttgart 2-0

VfL Bochum was doorlopend de betere ploeg. Toch vielen de doelpunten pas in de tweede periode. Na een uur spelen kwam de thuisploeg via Zvjezdan Misimovic dan eindelijk op voorsprong. Tien minuten later besliste Vratislav Lokvenc dan de partij.

De score had nog veel hoger kunnen oplopen, maar een zeer sterke Hildebrand lag telkens in de weg.

Werder Bremen - SC Freiburg 4-1

Ondanks de hoge score had Bremen het niet makkelijk tegen de laatste. De bezoekers kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong. Soumaila Coulibaly zag zijn vrije trap via Klose in doel deviëren. Bremen zocht vervolgens naar de gelijkmaker, maar slaagde daar voor rust niet in.

Na de pauze lukte het dan wel. In amper 5 minuten wisten zowel Micoud (via een hakje) als Tim Borowski te scoren. Luttele minuten later beslechtte Borowski met zijn tweede de partij. In de toegevoegde tijd mocht Micoud er nog 4-1 van maken.

Hansa Rostock - Armenia Bielefeld 1-1

In de wedstrijd tussen Rostock en Bielefeld viel alles voor de rust te beleven. De bezoekers kwamen via Marco Küntzel op voorsprong. Hansa herstelde zich en kwam nog voor rust langzij dankzij Thomas Rasmussen. Ook na de pauze was de thuisploeg de betere van de twee, maar het wist niet meer te scoren.

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 0-0

Gladbach - Herha was maar een erg mager beestje. Beide ploegen speelden bitter weinig kansen bij elkaar, zodat de partij niet onlogisch op 0-0 bleef steken.

FSV Mainz 05 - FC Kaiserslautern 3-2

Mainz won de derby tegen Kaiserslautern verdiend met 3-2. Het was dan ook doorlopend de meerdere.