Kadetten-meisjes Zultse VV winnen beker

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Kadetten-meisjes Zultse VV winnen beker
Foto: © SC

Kadetten-meisjes Zultse VV wint Belgische beker
Voor het eerst in de geschiedenis wint Zultse een ,,heel ‘’ grote prijs! Zondag jl trok Zultse in de finale van de Beker van Belgie voor kadetten-meisjes aan het langste eind. Op het veld van Kontich werd Anderlecht met 1-3 opzij gezet met doelpunten van Anneleen De Spiegelaere en Lien Mortier (2). In de laatste 7 jaar haalde Zultse 5 keer de halve finale, driemaal de finale en eenmaal ,,de Cup’’. De winst van zondag jl is dan ook geen toeval meer te noemen. Het betekende een schitterende bekroning van een intensieve jeugdwerking bij Zultse. Wekelijks voetballen in competitie bij de jongens wierp meteen zijn rijpe vruchten af. Anderlecht, de andere finalist, speelt reeds drie seizoenen met hun meisjesteam in de knapenreeks. Eén statement bleef ook bewaarheid: ,,Zultse heeft in de 3 bekerconfrontaties voor kadetten tijdens de voorbije jaren tegen Anderlecht nog niet verloren’’.
 
Het Zultse-bekergevoel groeide al van eind april. Na een weekend teambuilding in Kluisbergen stonden alle neuzen in dezelfde richting met als doel: zo ver als mogelijk in de beker geraken. Winst op Vlimmeren (2-5) en Stand. Luik (1-4) zette dat gevoel op heel scherp. In de halve finale liep het bijna mis maar uiteindelijk kon Zultse in de laatste minuut tegen Zuid-West het pleit in eigen voordeel beslechten. Evident dat een pak fans de jonge voetbalsters vergezelden in een dubbeldekker waarin  rasechte cheerleaders de sfeer optimaal hielden.
 
De wedstrijd tegen Anderlecht begon aanvankelijk evenwichtig waarbij beide doelvrouwen zelden werk moesten opknappen. Na 10 minuten kwam de eerste Anderlechtse dreiging via een poging van de snelle Lien Paternot. Zultse replikeerde met een knal van Lien Mortier door de Anderlechtse doelvrouw weggewerkt. Het betekende slechts uitstel van executie. Nina Dhondt tikte naar Lien Mortier die op haar beurt  de scorende Anneleen De Spiegelaere bereikte (0-1). Na 20 minuten zaten de jonge groen-gelen zowat op rozen want na een verre uitrap van Zultse-keepster Nele Cortvriend zoefde Lien Mortier ongrijpbaar weg en duwde de verdubbeling tegen de touwen. Anderlecht poogde tot aan rust de situatie enigszins recht te zetten maar de Oost-Vlaamse defensie bleef pal overeind.
Dertig seconden na de herneming pakt Zultse evenwel een opdoffer toen Lien Paternot de aansluitingstreffer scoorde (1-2). Desalniettemin bleven de Oost-Vlaamse meisjes georganiseerd en zonder paniek Anderlecht opvangen en zelfs bedreigen. Bovendien opteerde Zultse vaker voor de tegenstoot via het aalvlugge duo De Spiegelaere-Mortier.
 
Halfweg deze tweede periode steeg de spanning. Anderlecht stuitte op de Zultse doelvrouw, De Spiegelaere kopte zwak naar het Brusselse doel. Pech ook voor de Brusselse meisjes wanneer de loeier van Paternot op de paal strandde. In het slotkwartier kreeg Anderlecht het blijkbaar moeilijker op fysieke vlak. Daarentegen bleef Zultse onverdroten ijveren naar een derde en beslissende treffer. Die kwam er alweer na een combinatie-nummertje via Jill Stevens-Laurence Marchal. De sluwe Lien Mortier pikte de assist van Marchal snedig mee, liep de Brusselse defensie als de wind voorbij, en zette meteen Anderlecht op de knieen (1-3). Vanaf dit moment vergrendelde Zultse de poort en kon na het eindsignaal  het bruisende groen-gele feest beginnen !
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties